Όταν η ΝΔ αποθέωνε και υιοθετούσε ρεπορτάζ του Απ. Φωτιάδη που σήμερα χαρακτηρίζει «πρώην υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ»

2020-06-19

Κοντή μνήμη φαίνεται πως έχουν (ή μάλλον κάνουν πως έχουν) στη ΝΔ με αφορμή τον Guardian και την επίθεση που εξαπέλυσαν στον συντάκτη της εφημερίδας Απόστολο Φωτιάδη.

Το ρεπορτάζ του Απόστολου Φωτιάδη για τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας προκάλεσε φυσικά αίσθηση, έκανε τον γύρο του παγκόσμιου διαδικτύου, την ώρα μάλιστα που η σιωπή συνεχίζεται για τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Η ΝΔ στράφηκε εναντίον του συντάκτη και όχι της ουσίας του ρεπορτάζ. Κατηγόρησε τον κ. Φωτιάδη ότι είναι «πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνοντας ότι «όλο και συχνότερα παρατηρείται το φαινόμενο πρώην μετακλητοί υπάλληλοι του ΣΥΡΙΖΑ να "προσφέρουν" τις υπηρεσίες τους κατά της χώρας. Ενδεδυμένοι το μανδύα του "ανεξάρτητου δημοσιογράφου" δυσφημούν την πατρίδα με άρθρα τους σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης», αναφέροντας ότι τα άρθρα αυτά με περιεχόμενο αντιπολιτευτικές καταγγελίες, παρουσιάζουν μια εντελώς αρνητική εικόνα για τη χώρα. «Στη συνέχεια αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και φίλα προσκείμενα Μέσα, αποδιδόμενα δήθεν σε ανεξάρτητες πηγές με την σημείωση «ορίστε τι γράφει ο διεθνής τύπος».

πηγή ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΗΣ