Παιδεία : Εκπαίδευση για λίγους και πλούσιους θέλει ΝΔ

2020-06-18

Για τις αλλαγές μόνο προς το χειρότερο στην Παιδεία επί των ημερών της Νίκης Κεραμέως, η οποία θα μείνει με τον χαρακτηρισμό η υπουργός της κάμερας, όπως αντιστοίχως η Διαμαντοπούλου ήταν της φωτοτυπίας μίλησε Στο Κόκκινο ο εκπαιδευτικός Χρήστος Κάτσικας στην Ευγενία Λουπάκη.

Ο κ. Κάτσικας μίλησε για το πως η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως ευκαιρία την πανδημία για να περάσει τα πλέον αναχρονιστικά μέτρα που ήθελε και είχε προγραμματίσει να κάνει στην Παιδεία.

Κατάφερε και όσα δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα μπορούσε να επιβάλλει, όπως πχ είναι η κάμερα τις σχολικές αίθουσες, κάτι που δεν ισχύει πουθενά αλλού στον κόσμο και μάλιστα σε αυτές τις ηλικίες μαθητών.

Ούτε ο πιο νεοφιλελεύθερος στα όνειρα του δεν θα μπορούσε να φανταστεί σχολείο με καθηγητές που θα κάνουν μάθημα ακίνητοι μπροστά σε μια κάμερα.

Η Νέα Δημοκρατία επιδίωξε μέσα από τα ΜΜΕ να παρουσιάσει τους εκπαιδευτικούς ως άχρηστους αλλά τελικά δεν το κατόρθωσε.

Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα κάνει ταξική τη διαδικασία της εκπαίδευσης. Αυτή είναι η επιδίωξη της ΝΔ, δηλαδή να τελειώνουν το σχολείο και να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο μόνο οι άριστοι ή όσοι έχουν χρήματα.

Πηγή ΣΤΟ ΚΌΚΚΙΝΟ