Πανδημία της ανεργίας και των πετσοκομμένων εισοδημάτων

2020-05-07

ΚΑΙ ΤΩΡΑ πώς αντιμετωπίζεται η πανδημία της ανεργίας και των πετσοκομμένων εισοδημάτων; Πόσο μπορούν ακόμα τα μπουκωμένα συστημικά ΜΜΕ να ωραιοποιούν την πραγματικότητα, να συνεχίζουν να αβαντάρουν την εξουσία και να λογοκρίνουν την αντιπολίτευση.

Πόσοι βουλευτές της Ν.Δ. κράτησαν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο επαφές με το εκλογικό σώμα;

ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ πρόσφατα ένα εργοδότης συνδικαλιστής της εστίασης ότι πήγε συνεργείο της ΕΡΤ να τον βρει για να μιλήσει για τα προβλήματα του κλάδου. Πριν αρχίσουν τη συζήτηση η παράκληση του δημοσιογράφου ήταν να μην πει τίποτα εναντίον των αρμοδίων υπουργών!

ΑΠΟ Ο,ΤΙ έμαθα από τον ίδιο εργοδότη συνδικαλιστή, στις επαφές που διοργανώνονται μέσω τηλεδιασκέψεων οι επαγγελματίες, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση και τους βουλευτές της Ν.Δ. Προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις απόψεις τους, αλλά συναντούν τοίχο αδιαφορίας, πιθανόν και ενοχής, ενώ σε πολλά καταστήματα έχει κοπεί το ρεύμα!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Ζήτησαν μάλιστα να παραταθεί το κλείσιμο τον καταστημάτων τους ώστε να μην χάσουν τα όποια ωφελήματα ενοικίου, φόρων και απασχόλησης έχουν σήμερα λόγω της πανδημίας, καθώς θεωρούν ότι δεν πρόκειται να μπει άνθρωπος στα μαγαζιά τους!

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ στην αρχή μιας κρίσης που, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του ΣΕΒ, οι οποίες στηρίχτηκαν στα ευρήματα ανεργίας του συστήματος «Εργάνη», θα έχει πολύ περισσότερες χαμένες θέσεις εργασίας ακόμα και σε σχέση με την περίοδο 2011 - 2013, όταν η πολυετής κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας βρισκόταν στην κορύφωσή της!

ΕΠΙΣΗΣ τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI έδειξαν τη σημαντικότερη μείωση της παραγωγής στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα που έχει καταγραφεί από την αρχή διεξαγωγής της έρευνας, δηλαδή εδώ και 21 έτη!

ΑΥΤΟΙ όμως διά του Σταϊκούρα ανακοίνωσαν στους Έλληνες μικρή ύφεση και ο πρωθυπουργός στους ξένους υπερδιπλάσια! Το 2021 όμως θα έχουμε επενδυτική έκρηξη, είπαν! Στο μόνο που πέφτουν μέσα είναι η έκρηξη. Έκρηξη απόγνωσης και οργής των πολιτών!

Χρήστου Δημήτρης

Δημοσίευση στην Αυγή 06 Μαΐου 2020