Πανικός λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία! Ακόμη δεν έχουν παραδοθεί οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς! [VIDEO]

2020-09-13

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία (14/09) και σε αρκετούς δήμους δεν έχουν φτάσει ακόμα οι μάσκες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έσπευσε να δηλώσει (ANT1) πως «η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα» ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα παρατράγουδα δεν θα αποφευχθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο δήμος Γλυφάδας. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου, Γιώργου Παπανικολάου, στο OPEN, το Σάββατο θα παραδοθούν οι μισές από τις 12.000 μάσκες που θα χρειαστεί ο δήμος για να διανέμει στα σχολεία και οι υπόλοιπες μάσκες θα παραδοθούν προοδευτικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως για κάθε μαθητή θα αναλογεί μόνο μια μάσκα και όχι τρεις όπως είχε προβλεφθεί.

Μια παρόμοια κατάσταση περιέγραψε και ο Τάσος Θεοδωράκος, αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Περιστερίου, αναφέροντας πως αύριο, Σάββατο, αναμένονται να δοθούν στους δήμους οι μάσκες για τον κορωνοϊό και από εκεί και πέρα θα αρχίσει ένας «αγώνας δρόμου» από για να μοιραστούν σε εκπαιδευτικούς και να φτάσουν τελικά στους μαθητές τη Δευτέρα το πρωί.

Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση βρίσκεται απροετοίμαστη και πλήρως αποδιοργανωμένη μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, αντιμετωπίζοντας με απίστευτη ελαφρότητα την πανδημία. Δεν πειράζει, όμως, πάλι κάπως θα βρουν να το ρίξουν στην ατομική ευθύνη...

https://www.opoligrafos.gr/society/panikos-prin-anoixoyn-ta-scholeia/