Παρά την διαφωνία της επιτροπής, η κυβέρνηση ανοίγει τα λύκεια

2021-04-07

Παρά τη διαφωνία μελών της Επιτροπής Επιστημόνων, αλλά και προσωπικά του Σωτήρη Τσιόδρα, η κυβέρνηση προχωράει στην απόφασή της να ανοίξουν τα Λύκεια σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs.gr το άνοιγμα αποτελεί μια πολιτική απόφαση καθώς αρχικά τουλάχιστον επτά μέλη της Επιτροπής, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Τσιόδρας, εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την επαναλειτουργία των σχολείων στο σύνολο της χώρας τη Δευτέρα. Η πρόταση για αναβολή σε όλη τη χώρα μειοψήφισε, ωστόσο η κατάσταση ήταν διαφορετική όταν τέθηκε το ζήτημα του ανοίγματος στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα κ.α. Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, όπως ανέφεραν πηγές στο Tvxs.gr, διαφώνησε με το άνοιγμα στις εν λόγω περιοχές και έτσι παρέπεμψαν την τελική απόφαση στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των Λυκείων είχε προαναγγελθεί τα τελευταία 24ωρα από πολλά κυβερνητικά στελέχη, με τελευταία την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, ο οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων είναι να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια. Ωστόσο, είχε ισχυριστεί πως οι αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση, αφού πρώτα κάνει την εισήγησή της η επιτροπή των ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση προκειμένου να συμμετάσχουν στα μαθήματα δια ζώσης οι μαθητές του Λυκείου θα πρέπει να προμηθευτούν όπως και οι εκπαιδευτικοί τα self test από τα φαρμακεία όλη της χώρας.

Ερωτήματα ωστόσο τίθενται για τα χρονοδιαγράμματα, καθώς κάποιες παρτίδες των self tests έχουν φτάσει μεν στα φαρμακεία, ωστόσο καταγράφονται πολλά προβλήματα, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να προμηθευτούν από την Πέμπτη 8 Απριλίου ένα εξ αυτών και να έχουν αρνητικό τεστ 24 ή 48 ώρες πριν τα μαθήματα που βάσει της απόφασης θα ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου. Μάλιστα όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο για όσους μαθητές ή εκπαιδευτικούς δεν έχουν μαζί τους τη βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Πηγή: tvxs.gr