Παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς 

2020-08-28

Παράταση για 14 ημέρες σε όλα τα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων περιορισμού της νόσου για ακόμη 14 ημέρες. Παρατείνονται τα μέτρα για τη τήρηση αποστάσεων. Παρατείνεται για 14 μέρες η υποχρεωτική χρήση μάσκας εκτός από χώρους εστίασης.

Παρατείνονται για 14 μέρες τα μέτρα για παραλίες, εκκλησίες, η αναστολή των πανηγυριών και εκδηλώσεις όπου ο κόσμος είναι όρθιος. Ακόμη παρατείνεται για τα 14 ημέρες ο περιορισμός σε πλοίο που έρχονται από το εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Ζάκυνθος και Λέσβος σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων - Ημαθία σε καθεστώς επιβαρυμένης περιοχής

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς παρατείνονται για 14 ημέρες τα εξής μέτρα:

Ο περιορισμός του αριθμού των πελατών στα καταστήματα ανάλογα με τα τετραγωνικά. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρου. Τα μέτρα προστασίας στις παραλίες. Η παράταση αναστολής ανοικτών εκδηλώσεων, πανηγυριών καθώς των εκδηλώσεων με το κοινό όρθιο. Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Η αναστολή των επισκεπτηρίων σε γηροκομεί, νοσοκομεία. Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ. Ακόμη παρατείνεται ως 15/9 ο δειγματοληπτικός έλεγχος εισερχομένων από το εξωτερικό καθώς και οι προυποθέσεις εισόδου από τα χερσαία σύνορα

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό PCR για όσους έρχονται από Ολλανδία. Παράλληλα, επιβάλλεται διακοπή πτήσεων από Βαρκελώνη και Καταλονία.

Νέα μέτρα για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία των ηλικιωμένων που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας παρουσίασε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, που ξεκίνησε ευχαριστώντας τους εργαζόμενους στις δομές αυτές για την φροντίδα που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν στους ηλικιωμένους.

Η κυβέρνηση επίσης προχωρά στη σύνταξη Κώδικα ασφαλούς συμπεριφοράς του προσωπικού εκτός δομών, όπου επιβάλλεται η τήρηση βασικών προφυλάξεων σε όλες τις δραστηριότητες του προσωπικού, ακόμη και εκτός των δομών και η χρήση προστατευτικών μέσων (όπως μάσκες) σε όλες τις δραστηριότητές του.

Παράλληλα, διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους εργαζομένους. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό θα αναρτηθεί στις αντίστοιχες ιστοσελίδες του ΕΟΔΥ και των Περιφερειών.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, για την παρακολούθηση του σχεδίου των τριών αυτών αξόνων έχουν συσταθεί δύο συντονιστικές ομάδες, όπως είπε η υφυπουργός, τις οποίες συντονίζει το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, και στις οποίες συμμετέχουν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ο Ε.Ο.Δ.Υ., η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή:

1η Ομάδα: Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών Ομάδων

Απαρτίζεται από τους επικεφαλής των φορέων και συνεδριάζει εβδομαδιαία έχοντας τον κεντρικό συντονισμό: 1. των ελέγχων σε όλη την επικράτεια και 2. της διάχυσης της επιδημιολογικά σημαντικής πληροφορίας.

2η ομάδα: Επιτροπή Εποπτείας

Όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι των φορέων. Η Επιτροπή συγκεντρώνει τις πληροφορίες από όλες τις δομές της χώρας, μέσω του ερωτηματολογίου των εργαζομένων, ώστε να υπάρχει άμεση και καθολική αποτύπωση της κατάστασης ανά πάσα στιγμή.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.avgi.gr/article/10811/11403638/paratase-ton-eikon-perioristikon-metron-anakoinose-o-n-chardalias