Παράθυρο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του ΕΣΥ με άλλοθι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

2021-08-30

Η αναστολή εργασίας όσων αρνούνται να εμβολιαστούν πιθανόν να οδηγήσει σε συμβολή του ιδιωτικού τομέα σε διοικητικές υπηρεσίες, είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράθυρο ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του ΕΣΥ άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την αναστολή εργασίας υγειονομικών και υπαλλήλων δομών που αρνούνται να εμβολιαστούν ακόμη και αφότου μπουν σε αναστολή εργασίας.

«Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε αρρυθμίες», είπε. Σε σχετική ερώτηση για τις επιλογές του ΕΣΥ ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι αυτές αφορούν σε αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, σε νέο ανθρώπινο δυναμικό και πρόσληψη νέου προσωπικό καθώς και συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα για διοικητικές υπηρεσίες για όσο χρειαστεί.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αβέβαιη» την επιστροφή στις ίδιες θέσεις εκείνων των εργαζομένων που τεθούν από 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή, ακόμα και στην περίπτωση που αποφασίσουν να εμβολιαστούν στο μέλλον.

«Όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε πως ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων τους θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. «Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου».