Παρέμβαση στην ΕΡΤ απο τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας Ν.  Μούλα,  για την Βεγορίτιδα

2020-05-29

Αναδημοσιεύουμε την ανάρτηση  του Ν. Μούλα που έγινε στο  Facebook για το θέμα αυτό,  στις 28/5/2020

 Παρέμβασή μου στην εκπομπή του ραδιόφωνου της Ερτ, έπειτα από την συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κυρίου Τζαμτζή όπου ακούστηκαν πολλές ανακρίβειες για την Βεγορίτιδα, συνέντευξη την οποία έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης μετά την αίτηση για γραπτές απαντήσεις που απέστειλε ο Συνδυασμός του Χρήστου Γιαννούλη - Κοιτάμε Μπροστά και αφορούσε την καύση των καλαμιώνων και τις καταπατήσεις στη Βεγορίτιδα.

Στον Αντιπεριφερειάρχη απαντώ μέσω του ραδιόφωνου μετά την δίκαια παρέμβασή μου ώστε να ακουσθεί η αλήθεια και παράλληλα τον καλώ να δεί το παρακάτω βίντεο, ώστε ν αντιληφθεί πως όντως κάηκαν πολύ και όχι λίγο( ! ) εκατοντάδες στρέμματα εκτάσεις, όντως κάηκαν φωλιές, πουλιά και νεοσσοί, πως χρόνια τώρα από μικρό παιδί έχω προβεί σε εκατοντάδες συναντήσεις για την Βεγορίτιδα! Και το κυριότερο! Πως γνωρίζω τον τόπο μου και το υδάτινο στοιχείο αλλά και τους νόμους που το διέπουν απ έξω και ανακατωτά.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες και τα λεγόμενά του, θα ήταν φρονιμότερο για μια έστω φορά να λειτουργήσουν όπως πρέπει μιας και τα τελευταία 30 χρόνια απλά παρακολουθούν τις εξελίξεις κλείνοντας το μάτι σε κάθε τι παράνομο. ( με πολιτικές εντολές;;; )

Για τα λύματα, μιλάει το βίντεο από μόνο του.

Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης οφείλει να απαιτήσει τόσο απ τις υπηρεσίες του αλλά και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες Αρχές και υπηρεσίες να δράσουν προς την κατεύθυνση της εύρεσης των ενόχων και της παραδειγματικής τιμωρίας τους και όχι να ζητά απ τον Σύλλογο να γίνει Αστυνομία και να "δώσει" όπως λέει χαρακτηριστικά ονόματα ενόχων στις Αρχές.

Είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει Ευρωπαϊκά Πρόστιμα, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με αλληλοσεβασμό και αλήθειες!