Πέρασε το νομοσχέδιο Κεραμέως για την ιδιωτική εκπαίδευση

2020-07-29

Το νομοσχέδιο συγκέντρωσε πυρά από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης

Ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο του κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και Ελληνική Λύση, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Το νομοσχέδιο συγκέντρωσε πυρά από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η υπουργός Παιδείας αφού επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για δέκα αλήθειες και δύο κόσμους που συγκρούονται μεταξύ του προοδευτισμού και της οπισθοδρόμησης.

Η υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε «αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αναδεικνύει 10 κύριες αλήθειες και έρχεται να συμπληρώσει την πρώτη σημαντική παρέμβαση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σχολείου».

Απαντώντας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Ξενογιαννακοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «από τις δέκα αλήθειες που είπε η υπουργός Παιδείας ότι φέρνει το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση συμφωνώ με τη 10η. Ότι συγκρούονται δύο κόσμοι, δύο διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Ο καθαρόαιμος νεοφιλελευθερισμός και ο προοδευτισμός».

Αναδημοσίευση απο την Αυγή.