Πλήρης απογοήτευση από τον αγροτικό κόσμο για τη ΝΔ

2020-06-20

Tην πλήρη απογοήτευση του αγροτικού κόσμου από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρόλο που στις εκλογές την ψήφισε, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Σταύρος Αραχωβίτης.

Στον Στάθη Σχινά ο κ. Αραχωβίτης εξήγησε ότι για την οικονομική κρίση μετά την υγειονομική δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, πλην ελαχίστων περιπτώσεων - που δεν ανήκουν στη μεγάλη πλειοψηφία των προαναφερόμενων - αλλά βρίσκονται στην εκλογική περιφέρεια του αρμόδιου/ υπουργού Μάκη Βορίδη.

Σιγά - σιγά χτίζεται η εμπιστοσύνη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ακούει τις αγωνίες της κοινωνίας, έχει συγκροτημένη πρόταση και στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεν μπορεί να απουσιάζει ο πρωτογενής τομέας.

Κάθε προϊόν, είδος, επηρεάστηκε διαφορετικά λόγω των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού π.χ. τα ψάρια και τα κρασιά, το κριθάρι (βασικό συστατικό της ζυθοποιίας που η τιμή του επίσης έχει καταρρεύσει), σχετίζονται με τον επισιτισμό και τα χιλιάδες κλειστά εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε και στην τιμή του κρέατος των αιγοπροβάτων καθώς το Πάσχα οι κτηνοτρόφοι πούλησαν 3,5 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο πάνω από 5,5 ευρώ και μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει καμιά ενίσχυση από την Πολιτεία.

Οι αγρότες στην πραγματικότητα, από αυτήν την κυβέρνηση ως τώρα δεν έχουν δει καμιά στήριξη παρά μόνο αύξηση των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ στο πλαίσιο της άποψης της ΝΔ να μπουν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην κοινωνική ασφάλιση, σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης επισημαίνοντας ότι μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι 2» για τη στήριξη και της αγροτικής κοινωνίας δεν έχουν όλα κόστος, χρειάζονται όμως πολιτική βούληση.

πηγή Στο Κόκκινο