Πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν;

2020-05-18

Τα περιοριστικά μέτρα αίρονται και καθημερινώς διαπιστώνουμε το πόσο εύκολα ανατρέπονται προηγούμενες αποφάσεις της υπό τον κ. Τσιόδρα επιτροπής.

Και πόσο εύκολα ακολουθούν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Ακραίο παράδειγμα οι αερομεταφορές. Ενώ σε όλα τα άλλα μέσα μειώνεται ο αριθμός των επιβατών (στην αρχή είχαν πει ακόμη και για τα οικογενειακά αυτοκίνητα), μόνο τα αεροπλάνα μένουν όπως έχουν, παρότι το αεροπλάνο είναι το πιο επικίνδυνο μέσο για την μετάδοση του ιού.

Το σημαντικό για την κυβέρνηση είναι να μη μειωθούν τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών, που μέχρι τώρα ήταν τεράστια (527 εκατομμύρια καθαρά κέρδη της Aegean σε 5 χρόνια).

Να χάσουν δηλαδή όλοι οι άλλοι εκτός από τις μεγάλες εταιρείες. Όσο μεγαλύτερα είναι τα συμφέροντα, τόσο μεγαλύτερες οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης.

Τίγκα έρχονται τα αεροπλάνα με μόνη προστασία την μάσκα. Τελικά γιατί ήμασταν δύο μήνες σε καραντίνα; Επειδή δεν είχαμε μάσκες;

Με δεδομένο ότι ο ιός παραμένει στην κοινότητα, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων, την ευθύνη θα την έχουν οι διαδηλώσεις και οι παρέες στις πλατείες, με εξαίρεση βέβαια τις κυβερνητικές φιέστες που εκεί όλα επιτρέπονται.

Της Δέσποινας Σπανού