Προς τι η διατήρηση «αυστηρής σύστασης περιορισμού κυκλοφορίας 12 με 6 το πρωί»;

2020-05-04

Παρά την μερική άρση των περιοριστικών μέτρων και την κατάργηση της αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των υπουργών από την περασμένη Τρίτη, συνεχίζει να ισχύει το ακόλουθο μέτρο: «Αυστηρή σύσταση για περιορισμένη κυκλοφορία σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους από τις 12 πμ έως τις 6 πμ».

Αν το συγκεκριμένο μέτρο ήταν μια φορά ...περιέργο πριν, σήμερα η διατήρησή του δημιουργεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει: Βάσει ποιών επιδημιολογικών ή άλλων (;) δεδομένων έχει καταλήξει, και μάλιστα σε συνθήκες περάσματος στη «δεύτερη φάση», ότι ο κορωνοϊός ...κυκλοφοράει μετά τις 12 το βράδυ.

Κατά τα λοιπά να υπενθυμίζουμε τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα:

- Όχι μετακινήσεις εκτός νομού.

- Διατήρηση της απαγόρευσης συγχρωτισμού με παρέες και φίλους πλέον των 10 ατόμων

- Η μάσκα ή το κάλυμμα προσώπου είναι υποχρεωτικό για τους πολίτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί, στα ασανσέρ, στα νοσοκομεία, στα ιατρεία και στα διαγωνιστικά κέντρα.

- Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ταξί, για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων, για τους εργαζομένους σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, για τους εργαζομένους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

- Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου.

Πηγή: www.imerodromos.gr