Πρόβλημα για τη Δημοκρατία η έλλειψη ενημέρωσης

2020-05-17

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα είναι σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία και οι δημοσκόποι είναι σαν κηπουροί που σπέρνουν γκαζόν και μετά από δύο μήνες κάθονται αυτάρεσκα στην μπαλκονόπορτα τους και λένε ότι οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία προτιμούν το γκαζόν!

Με απλά ελληνικά όσο συνεχίζεται η επικοινωνία στη χώρα μας να κινείται σε περιβάλλον πλήρους και ελεγχόμενης αποστείρωσης αυτή η "ανορθογραφία" θα συνεχίζεται αναγκάζοντας κατά καιρούς κάποιους πρωθυπουργούς να αναρωτιούνται με νόημα "ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο".

Να επικαλεστώ ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα: χθες μια πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποκάλυψε στη βουλή ότι υπήρχε οικονομικός εισαγγελέας που κρατούσε στα συρτάρια του επί τρία χρόνια υπόθεση που εμπλέκονταν τρεις πρώην υπουργοί με αποτέλεσμα τα αδικήματα να παραγραφούν!

Αυτή η αποκάλυψη σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε σηκώσει σάλο και τα δημοσιογραφικά γραφεία θα είχαν πάρει φωτιά. Στην ημεδαπή η συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων και όλες οι τηλεοπτικές εκπομπές δεν έκαναν ούτε αναφορά στη συγκεκριμένη αποκάλυψη και ασχολούνται σήμερα με τις οργανωμένες πλαζ.

Το πολιτικό μάλιστα σύστημα της χώρας δεν αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα για τη Δημοκρατία αυτήν την κορυφαία ανορθογραφία. Ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και είναι το μεγάλο θύμα αυτής της πρακτικής είτε δεν αντιδρούν είτε κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, υιοθετούν το αφήγημα Μητσοτάκη.

Δυστυχώς όμως αυτοί οι λίγοι φτάνουν για να τραβήξουνε όλη την ηγεσία και όλο το κόμμα πίσω σε ένα πολύ σημαντικό θέμα όπως είναι η ενημέρωση των πολιτών, η διαστρέβλωση της κοινής γνώμης και σε τελικό στάδιο η επιλογή των "δικών μας" κομμάτων και των "δικών μας" ανθρώπων σε θέση εξουσίας.

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα