Σε εκκρεμότητα επιδόματα για χιλιάδες εργαζομένους και επαγγελματίες

2020-04-29

Πότε αναμένεται η αποπληρωμή τους

Χιλιάδες είναι οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη και σήμερα τα πενιχρά επιδόματα που θέσπισε η κυβέρνηση εξαιτίας των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, φαίνεται ότι θα υπάρξουν αποπληρωμές κατά τις επόμενες ημέρες. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών επιδομάτων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είπε χθες ότι έχουν ήδη καταβληθεί τα επιδόματα σε 686.000 εργαζόμενους που βρέθηκαν σε αναστολή και σήμερα θα πληρωθούν επιπλέον 105.875 δικαιούχοι. Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε απόδοση των χρημάτων στις αρχές Απριλίου.

Για τις 600.000 ελεύθερους επαγγελματίες «θα προσπαθήσουμε να πληρωθούν την Πέμπτη ή το αργότερο Δευτέρα - Τρίτη εξαιτίας της αργίας της Πρωτομαγιάς. Έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στη σχετική πλατφόρμα 547.092 άτομα και περιμένουμε άλλες 50.000».

Για την επιστρεπτέα προκαταβολή ανέφερε ότι θα ενταχθούν πάνω από 90.000 επιχειρήσεις με πληρωμές το αργότερο την επόμενη εβδομάδα, καταγράφοντας το φαινόμενο επιχειρήσεων που δήλωσαν αύξηση τζίρου τον Μάρτιο αλλά αιτήθηκαν ενίσχυσης.

Για το επίδομα στους εργαζομένους επιστημονικών κλάδων (υπήρξαν αλλαγές μετά τη γενικευμένη κατακραυγή για τα vouchers) σημείωσε ότι το σύστημα έχει δεχτεί 180.353 αιτήσεις και θα ανοίξει εκ νέου για να κάνουν αιτήσεις και οι υπόλοιποι ώστε να γίνουν πληρωμές την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή Αυγή