Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης ακύρωσε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία

2020-08-26

«Προστάτης ιδιωτικών συμφερόντων ο κ. Γεωργιάδης - Τροφοδοτεί την ασυδοσία των επιχειρήσεων, αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Aκολουθεί αναλυτικά η κοινή δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, και του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Γιώργου Τσίπρα (26/8/2020):

«Προστάτης ιδιωτικών συμφερόντων ο κ. Γεωργιάδης. Τροφοδοτεί την ασυδοσία των επιχειρήσεων, αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες»

«Ο -άνευ χαρτοφυλακίου- υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να κατοχυρώσει το νέο του ρόλο εντός της κυβέρνησης.

Αυτόν του προστάτη ιδιωτικών συμφερόντων έναντι των συμφερόντων του δημοσίου και των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Με απόφασή του ακύρωσε πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ που επέβαλε υπηρεσία του υπουργείου του σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, δεχόμενος μόνο τη θέση της τελευταίας.

Λίγο-πολύ νομοθεσία που προέβλεπε κυρώσεις και πρόστιμα για τη μη υγιή επιχειρηματικότητα υπήρχε πάντα. Αυτό που επίσης υπήρχε ήταν η πάγια πρακτική υπουργών και κυβερνήσεων του παλιού δικομματισμού να ακυρώνουν και να μειώνουν χαριστικά τα πρόστιμα και τις ποινές εις βάρος επιχειρήσεων, τροφοδοτώντας την ασυδοσία τους.

Αυτό το καθεστώς επαναφέρει ο κ. Γεωργιάδης».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://left.gr/news/sfodri-antidrasi-toy-syriza-o-georgiadis-akyrose-prostimo-dekadon-hiliadon-eyro-se-idiotiki