Σφοδρή χαλαζόπτωση στον Αρχάγγελο Αλμωπίας- Ζημιές στο κεράσι

2020-06-11

Σφοδρή χαλαζόπτωση «χτύπησε» χθες το απόγευμα τον Αρχάγγελο Αλμωπίας με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ζημιά στο κεράσι, το οποίο βρίσκεται πάνω στην έναρξη της συγκομιδής του.

Σήμερα το πρωί έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον ΕΛΓΑ για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις αναγγελίες των ζημιών στους παραγωγούς.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Δάνη Τζαμτζή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

"Το χαλάζι δυστυχώς έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στον Αρχάγγελο, πάνω στην έναρξη της συγκομιδής των κερασιών. Εύχομαι να μην έχουμε ζημιές και σε άλλες περιοχές. Αύριο πρωί παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για να προχωρήσει άμεσα σε αναγγελία της ζημιάς."

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Ύστερα από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το απόγευμα την Αλμωπία, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης δήλωσε:

Μετά την ξαφνική αποψινή κακοκαιρία, παρατηρήθηκαν αρκετές ζημιές σε πολλές καλλιέργειες του Δήμου μας. Επικοινώνησα από την πρώτη στιγμή με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ στη Βέροια κ. Μαρία Παππά και την ενημέρωσα για την κατάσταση. Κλιμάκια του ΕΛΓΑ, θα επισκεφθούν άμεσα τα αγροκτήματα των περιοχών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση, έτσι ώστε να υπάρχει πιο σαφής εικόνα της ζημίας που έχουν υποστεί.

Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων που επλήγησαν για να καταγράψουμε κι εμείς το μέγεθος των ζημιών. Ακόμη διαβεβαιώνω όλους τους αγρότες, ότι θα είμαστε δίπλα τους για όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει, επιδιώκοντας τη μέγιστη συνεργασία. Για οποιαδήποτε εξέλιξη με το ζήτημα, θα ενημερώσουμε εκ νέου την τοπική κοινωνία.

... Μ.Δ