ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

2020-05-09

Η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική της Βουλής

Ήταν επόμενο ότι η υπόθεση της προανακριτικής θα μετατραπεί για τη ΝΔ σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό. Αυτό και γίνεται.

Αφού τα στοιχεία και η αλήθεια δεν τους επέτρεψαν να βαφτίσουν το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, τώρα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο της γελοιοποίησής τους κατασκευάζοντας κατηγορίες που μόνο στο μυαλό των πραγματικών σκευωρών υπάρχουν.

Απέτυχαν να μπλοκάρουν την δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, απέτυχαν να τρομοκρατήσουν μάρτυρες και δικαστικούς λειτουργούς. Θα αποτύχουν ξανά.

Η κατάθεση στην προανακριτική της πρ. Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Ξ. Δημητρίου

Με μια κατάθεση - ποταμό στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η κ. Δημητρίου ακύρωσε την αξιοπιστία του κ. Αγγελή χαρακτηρίζοντας ψευδείς τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα ότι έμαθε από την ίδια για τον περιβόητο Ρασπούτιν που δήθεν εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.


Η κ. Δημητρίου αποκάλυψε επίσης τις μεθοδεύσεις του κ. Αγγελή σε σχέση με τη συνάντηση του με Αμερικανούς εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες, στη Βιέννη. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Αγγελής πήγε εκεί μετά από αίτημα δικό του, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε την ανταλλαγή εγγράφων και λοιπών αποδεικτικών στοιχείων, παγώνοντας στην ουσία με τη συμπεριφορά του τις σχέσεις με τους Αμερικανούς. Από διαρροές δικαστικών πηγών και από προηγούμενες καταθέσεις, προέκυψε ότι οι Αμερικανοί επρόκειτο να δώσουν στοιχεία σχετικά με λογαριασμό πολιτικού προσώπου.


Αναφερόμενη στην εμπλοκή της Ελένης Ράικου, η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε την απόκρυψη βασικών στοιχείων από την κ. Ράικου, καθώς όπως είπε, η κ. Τουλουπακη ανέσυρε πολλούς φακέλους εγγράφων που δεν είχαν διαβιβαστεί από την κ. Ράικου στον ανακριτή.


Επανέλαβε ότι η κ. Ράικου ακόμη και δύο μέρες πριν την παραίτησή της ουδέποτε επικαλέστηκε η υπονόησε πιέσεις, απειλές και περί Ρασπούτιν, έννοιες τις οποίες επινόησε 18 μήνες μετά την παραίτησή της.