Σόι πάει το «βασίλειο Μητσοτάκη»: O δήμος Αθηναίων προσέλαβε 366 συμβασιούχους με διαγωνισμό που προκηρύχθηκε στις 3/9 και έληξε… την επομένη!

2020-09-09

Για αδιαφανείς διαδικασίες στην πρόσληψη εκατοντάδων συμβασιούχων στον Δήμο Αθηναίων, κατηγορεί την ηγεσία του δήμου και προσωπικά τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, ο πρώην υπουργός, Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ».
Ο Παύλος Γερουλάνος, σχολιάζοντας τη διαδικασία με την οποία ο Δήμος προσλαμβάνει 366 συμβασιούχους για την κάλυψη πραγματικών αναγκών του, μιλά για διαδικασίες που αποτελούν εμπαιγμό των χιλιάδων ανέργων, οι οποίοι αναζητούν καθημερινά μια θέση εργασίας και διασύρει ακόμα και τους 366 ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα.

«Μια δημοτική Αρχή οφείλει να καλύπτει τις ανάγκες της χωρίς να ευτελίζει τις διαδικασίες», σημειώνει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» και επισημαίνει πως «δεν γίνεται να προκηρύσσεται ο διαγωνισμός στις 3 Σεπτεμβρίου και να ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων η 4η Σεπτεμβρίου. Όσο επιτακτική κι αν είναι η ανάγκη για την κάλυψη αυτών των θέσεων, η τήρηση σοβαρών διαδικασιών είναι αδιαπραγμάτευτη». Επίσης ο Παύλος Γερουλάνος κατηγορεί τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και γιό της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι οι διαδικασίες που επέλεξε δεν διασφαλίζουν τα περί διαφάνειας και αλλαγής φιλοσοφίας στη διοίκηση που ευαγγελιζόταν προεκλογικά. Τονίζει δε πως «ο δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα».

https://www.opoligrafos.gr/politics/soi-paei-to-vasileio-mitsotaki/