Στάση εργασίας στις Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών και Έδεσσας: "Δεν πάει άλλο, ασφαλείς συνθήκες εργασίας"

2020-07-17

Σε στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα οι εφοριακοί ολόκληρης της χώρας με αφορμή την χθεσινή αιματηρή επίθεση που δέχθηκαν συνάδελφοί τους στην Κοζάνη από άνδρα που τους χτύπησε με τσεκούρι.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών και Έδεσσας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις εισόδους των υπηρεσιών τους και ανάρτησαν πανό.
"Αποχή, Συμπαράσταση, Διαμαρτυρία κατά της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των συναδέλφων της ΔΟΥ Κοζάνης. Δεν πάει άλλο. Ασφαλείς Συνθήκες Εργασίας. Απαιτούμε τώρα άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια όλων μας. Κυβέρνηση και ΑΑΔΕ να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους", επισημαίνει ο Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας- Πέλλας - Πιερίας, στον οποίο ανήκουν οι εργαζόμενοι στις εφορίες Έδεσσας και Γιαννιτσών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους τρεις εφοριακούς στην Κοζάνη που δέχθηκαν χθες δολοφονική επίθεση με τσεκούρι, αποφάσισε να κατέβει σε πανελλαδική στάση εργασίας η οποία ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί και θα κρατήσει ως το τέλος της βάρδιας.Η ανακοίνωση του ΠΟΕ-ΔΟΥ
«Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την δολοφονική επίθεση με τσεκούρι που δέχθηκαν οι συνάδελφοι στη ΔΟΥ Κοζάνης και εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στους ίδιους, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα.
Είχαμε κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει για την κατάσταση αυτή, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες.
ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση της ΑΑΔΕ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.
Προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την 17.7.2020 από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου ως ένδειξη συμπαράστασης για τους συναδέλφους μας που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους και ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή τους».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ KARATZOVA.COM