Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά

2020-06-19

Νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά τα σχολεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/06) το υπουργείο Παιδείας.

Τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για να γίνουν επαναλήψεις και να καλυφθούν τυχόν κενά που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξαιτίας του κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται ότι όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα έκλεισαν στις 10 Μαρτίου του 2020 για προληπτικούς λόγους, όπως είχε τονίσει τότε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Έκτοτε, η επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας έγινε σταδιακά. Ειδικότερα, τα λύκεια άνοιξαν τις πόρτες τους για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, και προκειμένου να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες 2020 που είναι σε εξέλιξη, την 11η Μαΐου. Τη Δευτέρα 18 Μαΐου άνοιξαν και τα γυμνάσια και επέστρεψαν στις αίθουσες και οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, ενώ η επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών ξεκίνησε την 1η Ιουνίου.
Μπ. Δ.