Στροφή της Ν.Δ...Οι βουλευτές της απέρριψαν το αίτημα άρσης ασυλίας 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και του Αλ.Τσίπρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

2020-05-28

Με την Συμφωνία των Πρεσπών ο ΣΥΡΙΖΑ «έβγαλε τη χώρα από την ομηρία, τη στασιμότητα και το πλήρες αδιέξοδο.

«Επί 25 χρόνια ο Αντ.Σαμαράς εργαλειοποίησε σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου τις λάθος απόψεις του για το Μακεδονικό. Επέφερε διχασμό και ομηρεία της χώρας στο αδιέξοδο», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια που συζητήθηκε η άρση της ασυλίας 54 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Για «άθλιο διχαστικό κλίμα» που δημιουργήθηκε πριν αλλά και μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοφανείς σε ένταση και διάρκεια επιθέσεις από ακραίες ομάδες Χρυσαυγιτών κατά της Βουλής, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ αναφερόμενος στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών τη χαρακτήρισε ως «ακραία ανιστόρητη».

Είναι ο πολιτικός ο οποίος από κεντρικές θέσεις δεν είχε απλά λάθος άποψη επί 25 χρόνια για το Μακεδονικό αλλά την άποψή του είχε εργαλειοποιήσει σε κρίσιμες στιγμές του πολιτικού βίου επιφέροντας διχασμό και ομηρία της χώρας, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Νίκος Βούτσης, μίλησε για τακτικισμούς της τότε ηγεσίας της ΝΔ, που όπως είπε, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και να επιβάλει τη δική της ατζέντα με απόψεις των πιο ακραίων.

«Ήταν μια γκρίζα εποχή ως προς τον ακραίο τακτικισμό που υπήρξε από πλευράς της τότε ηγεσίας της ΝΔ».

Παράλληλα, ο ίδιος, αναφερόμενος στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ότι η τότε πλειοψηφία της Βουλής «έβγαλε τη χώρα από την ομηρία, τη στασιμότητα και το πλήρες αδιέξοδο, το οποίο είχε οικοδομηθεί στη βάση των ακραίων διχαστικών απόψεων».

Σημειώνεται ότι στη συνέχεια, η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και του Αλ.Τσίπρα, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παρέμβαση στην Πέλλα