Συγκλονιστική η αγόρευση της εισαγγελέως «Η Ελένη Τοπαλούδη θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου»

2020-05-15

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας μπαίνει στην τελική φάση η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από τους δύο κατηγορούμενους. Η εισαγγελέας ήταν καταπέλτης απέναντι στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Τοπαλούδη στη χθεσινή της αγόρευση και όπως τόνισε ο ένας προσέλκυε τα κορίτσια και ο άλλος πλήρωνε για να τα μοιράζονται».

Αποφασισμένη να λάμψει η αλήθεια η εισαγγελέας της έδρας που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Είπα στον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μην ανησυχείτε. Εγώ ζω με αυτήν την κοπέλα. Εγώ παιδιά δεν έχω. Έχω όμως δικογραφίες με παιδιά. Θέλω και εγώ να βγει η αλήθεια.

Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος.

Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας».

Με την αγόρευσή της που έχει ξεκινήσει με την έναρξη της διαδικασίας, η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κ. ΑριστοτελίαΔόγκα, τόνισε πως η υπόθεση του φρικιαστικού βασανισμού, του βιασμού και του αποτρόπαιου θανάτου της 19χρονης, την συγκλόνισε από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή και ότι την παρακολουθούσε εκτενώς.

«Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, κοιτώντας προς το εδώλιο.

Αναφερόμενη στην δικογραφία που σχηματίσθηκε γι αυτήν την υπόθεση η εισαγγελική λειτουργός είπε πως υπήρξαν πλημμέλειες της ανάκρισης, υπογραμμίζοντας ότι πιθανότατα «θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου».

Η κ. Δόγκα χαρακτήρισε «μεγάλη τύχη» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης την ανάληψη εξιχνίασης της δολοφονίας από το Λιμενικό Σώμα με επικεφαλής τον Θωμά Ζόβα -που κατέθεσε στο δικαστήριο- αν και όπως είπε η Εισαγγελέας, υπήρξαν προσπάθειες, ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του. Μάλιστα τόνισε: «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, σε όλη την διάρκεια της δίκης τηρήθηκαν τα δικαιώματα των δύο κατηγορουμένων. «Μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε αιτιάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.

Οι δικαστές και ένορκοι που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας προσπαθούν να αναδείξουν και τις παράνομες συμπεριφορές ανθρώπων (γιατροί, συγγενείς δραστών) σημείωσε ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη.

«Οι ψυχικές δυνάμεις ενός ανθρώπου που έχασε έτσι το παιδί του δεν έχουν όρια» ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να γεμίζουμε τις τσέπες τους με χρήματα, αλλά την καρδιά τους με αγάπη», δήλωσε σε παρέμβασή του στο Mega ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη. «Όταν κλείνει η πόρτα και μένουμε μόνοι μας στο σπίτι, οι τρεις και όχι τέσσερις, βιώνουμε τον πόνο μας» συμπλήρωσε.

O ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μιλώντας επίσης στο MEGA, αναφέρθηκε στην επιλογή των κατηγορουμένων να βγουν «εκτός υπερασπιστικής λογικής», σημειώνοντας ότι έχουν βγάλει τον χαρακτήρα τους, τονίζοντας ότι αυτό βοηθά αρκετά το δικαστήριο για την κρίση του.

Παράλληλα, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη υπογράμμισε το ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλο το πανελλήνιο για τη δίκη. «Είναι από τις μεγάλες δίκες στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από οικογένειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάλογες εφηβικές συμπεριφορές και να προλάβουν ίδια γεγονότα.

Καταλήγοντας ο Αλέξης Κούγιας, υπογράμμισε ότι οι αξιόλογοι δικαστές και ένορκοι που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας προσπαθούν να αναδείξουν και τις παράνομες συμπεριφορές ανθρώπων (γιατροί, συγγενείς δραστών).

Δημοσίευση στην Αυγή στις 13 Μαΐου 2020