Συνεχίζει το “σφυροκόπημα” η Beugel: Έχουμε έναν πρωθυπουργό που λέει αισχρά ψέματα κοιτώντας την κάμερα – Έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την εξουσία

2021-11-10

«Έχουμε καθήκον να ελέγχουμε την εξουσία και να παρακολουθούμε τους πολιτικούς». Με την φράση αυτή που αποτελεί και την βάση της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ingeborg Beugel - μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά - αντέκρουσε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον της από τα ΜΜΕ που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αντίδρασή του στις ερωτήσεις της για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο.

«Από τον περασμένο Δεκέμβρη και κάθε μήνα η Ελλάδα παρανομεί με επαναπροωθήσεις. Έχουμε εδώ έναν πρωθυπουργό που λέει αισχρά ψέματα κοιτώντας την κάμερα», τονίζει.

Το δεύτερο ψέμα που καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι δεν έχει δει το καμπ της Σάμου. «Βεβαίως και έχω πάει. Ήμουν η πρώτη δημοσιογράφος που βρέθηκε στο καμπ της Σάμου, προσκεκλημένη ολλανδής ευρωβουλεύτριας. Κάναμε περιοδεία εκεί για ΄δυο ώρες. Το βράδυ δεν μπορέσαμε να κοιμηθούμε. Κλαίγαμε. Είναι σαν το Άουσβιτς. Κλειστό, χωρίς πράσινο, μακριά από την πόλη, κλειστό 8μμ με 8πμ. Και γι' αυτό είπε ψέματα ο κ. Μητσοτάκης».

Απαντώντας στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δέχεται μετά το επεισόδιο στο Μαξίμου, η Ingeborg Beugel διευκρινίζει: «Ο δεξιός Τύπος λέει ότι επιτίθεμαι στην Ελλάδα. Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ την Ολλανδία, όμως οι κυβερνήσεις και των δύο έχουν φρικτή πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες».

Ασκεί δριμεία κριτική και στον Ολλανδό πρωθυπουργό, κατηγορώντας για τρίτη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είπε ψέματα. «Τα καλά λόγια που είπε για τον Μαρκ Ρούτε ο κ. Μητσοτάκης είναι όλα ψέματα. Εμείς οι Ολλανδοί γελάμε με αυτά. Η κυβέρνηση Ρούτε έπεσε και δεν μπορεί να βρει εταίρους για να κυβερνήσει».

πηγή: avgi.gr