Συνειδητά τα ψέματα Μενδώνη για την καταστροφή στις Μυκήνες – Επιμένει ότι κάηκαν κάποια χόρτα… [VIDEO]

2020-09-02

Τη δική του πραγματικότητα αναφορικά με τη ζημιά που υπέστη από την πυρκαγιά ο αρχαιολογικός χώρος στις Μυκήνες επιχειρεί να παρουσιάζει το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ κάτοικοι και επισκέπτες μιλούν για εγκατάλειψη, εγκληματική αμέλεια και έλλειψη προετοιμασίας και της αναγκαίας και αυτονόητης αποψίλωσης της βλάστησης γύρω από το χώρο.

Την ώρα λοιπόν που η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, τα οποία φέρνουν στο φως και σχετικά ντοκουμέντα, η ίδια η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επιμένει ότι κάηκαν μερικά χόρτα. Ωστόσο δεν περνά απαρατήρητο ότι οι Μυκήνες, μέσα στο διάβα των αιώνων, για πρώτη φορά υπέστη τέτοια καταστροφή ενώ ανάλογη πυρκαγιά είχε κατακάψει το 2007 και το χώρο της αρχαίας Ολυμπίας. Δεν είναι τυχαίο ότι εν λόγω πυρκαγιές συνέβησαν και τις δύο φορές επί κυβερνήσεων της ΝΔ!

Η υπουργός πάντως δηλώνει περήφανη για την αντιμετώπιση της φωτιάς και επιμένει ότι δεν προκλήθηκε ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο. Μάλιστα το δήλωσε εκτός από τα ΜΜΕ και στη Βουλή. «Τα καμένα χόρτα είναι δυσάρεστη εικόνα. Αλλά είναι καμένα χόρτα» είπε αν και στις δηλώσεις που παραχώρησε από το καμένο τοπίο των Μυκηνών ισχυρίστηκε αρχικά πως η περιοχή είχε αποψιλωθεί και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι κάηκαν ξερά χόρτα ή αλλιώς πούσι.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρολιάκος σχολίασε πως «είναι φρικτό το θέαμα και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να το εξωραΐσει».

Επίσης στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, ανάρτησαν στο twitter κάποιες αποσπασματικές φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη πως δε συνέβη και κάτι σοβαρό.

Για την ακρίβεια, το υπουργείο, προκαλώντας σύγχυση, παρουσιάζει κάποια από τα μνημεία που δεν επηρεάστηκαν από τη φωτιά, αποκρύπτοντας ωστόσο την πραγματικό μέγεθος της καταστροφής. Δημοσίευσε για παράδειγμα φωτογραφία από τον Θησαυρό του Ατρέα, αλλά όχι από τον καμένο περίβολο στον Τύμβο της Κλυταιμνήτρας....

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ https://www.opoligrafos.gr/politics/sinidita-psemata-mendoni-gia-mikines/