Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα μετά από μήνυση του Μπογδάνου

2020-07-18

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο αναρχικός Σπύρος Δαπέργολας, στέλεχος του Ρουβίκωνα και ενεργό μέλος της διαδικτυακής κοινότητας μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος μετά από ανάρτηση του πρώτου.

Ο Μπογδάνος τελικά δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο Ευελπίδων, ο Σπύρος Δαπέργολας αφέθηκε ελεύθερος και η δίκη πήρε αναβολή για τις 30 Ιουλίου.

Ο Κ. Δαπέργολας απευθυνόμενος στον Μπογδάνο μέσω twitter, του είχε πει: «Μπογδανάκο ακούμε ότι στοχοποιείς την συντρόφισσα Κουμάντου. Αυτά δεν είναι ωραία πράγματα και δεν αντιμετωπίζονται ωραία. Για να υπερασπίσουμε μέλη του κινήματος εμείς θα το πάμε τέρμα. Εσύ αντέχεις το τέρμα; Οχι κ το ξέρουμε όλοι. Κάντα στον Συριζα αυτά...»

Ο κάθε μέρα όλο και πιο... ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, θεώρησε ως απειλή προς το πρόσωπό του το πιο πάνω tweet του Δαπέργολα και κινήθηκε δικαστικά εναντίον του. Μάλιστα έσπευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να ευχαριστήσει «την Ελληνική Αστυνομία για την... αποτελεσματικότητά της».

Να θυμίσουμε ότι απείλησε με δική του ανάρτηση την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουμάντου για σχόλιό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα γεγονότα και τη στάση της Αστυνομίας στην πλατεία Βικτωρίας την Τετάρτη. Ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε:

«Παρακαλείται ο δημοτικός σταθμός της Αθήνας, @A984Official να διευκρινίσει κατά πόσον υιοθετεί το απολύτως ΨΕΥΔΕΣ και απαράδεκτα μεροληπτικό ρεπορτάζ της Ελευθερίας Κουμάντου, που, όπως ο ίδιος ο σταθμός πληρώνεται από τους Αθηναίους δημότες».

Αναδημοσίευση απο το documento.gr