Συνήγορος αρχηγού Χρυσής Αυγής για Μάκη Βορίδη: «ζωγράφιζε αγκυλωτούς σταυρούς στα τετράδια του…» – Στις 7 Οκτώβρη η απόφαση για ΧΑ…

2020-09-04

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στην ιστορική δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», πέντε χρόνια μετά την έναρξη της και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της απόφασης. Μετά την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Τάκη Μιχαλόλια η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί. Τη μέρα εκείνη θα γίνει γνωστή η απόφαση για τους κατηγορούμενους, πεντέμισι χρόνια σχεδόν μετά την έναρξη της δίκης.

Οι κατηγορούμενοι είναι 69, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης και οι 17 ναζιστές βουλευτές που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Συνεκδικάζονται επίσης η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονική ενέδρα στους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, αλλά και δεκάδες άλλες υποθέσεις που συσχετίζονται και αφορούν εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε όλη τη χώρα.

Ρωτήστε τον Βορίδη...

Ωστόσο στη σημερινή μακροσκελή αγόρευσή του ο δικηγόρος και αδελφός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Τάκης Μιχαλόλιας αναφέρθηκε και στον υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποστροφή του λόγου του Μιχαλόλια για τον υπουργό της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αν ερωτηθεί ο κ. Βορίδης για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής μέσω του άρθρου 187 του ΠΚ, "θα δυσκολευτεί να σας απαντήσει". Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για προπατορικό αμάρτημα Βορίδη ο οποίος όπως είπε "ζωγράφιζε αγκυλωτούς σταυρούς στα τετράδιά του όταν ήταν συμμαθητής με τον Μιωνή στο αμερικανικό κολλέγιο" και τώρα προσπαθεί να "να αποδείξει ότι είναι εχθρός των πολεμίων των Εβραίων".

"Ξεκίνησε από τον Λεπέν, έγινε πρόεδρος της ΕΠΕΝ μετά τον Μιχαλολιάκο, πήγε στο ΛΑΟΣ και κατέληξε στη ΝΔ, και από εκεί μπορεί να πάει κι αλλού", είπε με δηκτικότητα για τον Μάκη Βορίδη, με τον οποίο όπως είπε, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν", ανέφερε χαρακτηριστικά. 

https://www.opoligrafos.gr/politics/voridis-zografize-agilotous-stavrous-sta-tetradia/