Σύσσωμη η αντιπολίτευση  ΚΙΝΑΛ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 απεναντι στο διάγγελμα Μητσοτάκη

2020-05-21

ΚΙΝΑΛ: Ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα τα μέτρα της κυβέρνησης

"Η Κυβέρνηση υπό την πίεση των προβλημάτων, εξαναγκάστηκε να ανακοινώσει με καθυστέρηση, μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της εργασίας.

Κινήθηκε με βάση το ενδιάμεσο πρόγραμμα που το Κίνημα Αλλαγής έχει δημοσιοποιήσει εδώ και μήνες για ζωντανή οικονομία - όρθια κοινωνία. Όμως μέτρα ανεπαρκή και ανεπεξέργαστα. Και το χειρότερο με στρεβλώσεις που προδίδουν τις βαθιά συντηρητικές λογικές της ΝΔ.

ΚΚΕ: Νέες θυσίες για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους

Νέες θυσίες για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους βλέπει το ΚΚΕ προκειμένου να στηριχτούν τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή του ο Περισσός αναφέρει:

«Μέχρι τώρα η κυβέρνηση ζητούσε θυσίες απ' το λαό για να μην καταρρεύσει το αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σήμερα ζητάει νέες θυσίες από εργαζόμενους κι αυτοαπασχολούμενους, με το πρόσχημα της "δίκαιης κατανομής των βαρών", για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

ΜέΡΑ25: Η κυβέρνηση ξοδεύει το πακέτο Μέρκελ-Μακρόν

Η κυβέρνηση ξοδεύει το πακέτο Μέρκελ-Μακρόν πριν καν συμφωνηθεί σχολίασε το ΜέΡΑ25 με εμφανή ειρωνική διάθεση για την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση που ξοδεύει «με προνοητικότητα και σύνεση» τους διαθέσιμους πόρους «προκειμένου να μην εξαντληθούν» αποφάσισε να αρχίσει να ξοδεύει από το πακέτο Μέρκελ-Μακρόν που, πρώτον, δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί και δεύτερον, ακόμα κι όταν συμφωνηθεί δεν θα πάει στην κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του ΓιάνηΒαρουφάκη.