Τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα αποκρύπτουν το άδειασμα της κυβέρνησης και της χώρας από τις ΗΠΑ, με τα “αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο”!

2020-07-23

Σε επικίνδυνο παιχνίδι σε βάρος της χώρας επιδίδονται τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μέσα Ενημέρωσης, που αποκρύπτουν με ιδιαίτερο θράσος και κυνισμό προς τους Έλληνες πολίτες, ότι το Αμερικάνικο υπουργείο Εξωτερικών, με μία προκλητική του ανακοίνωση, χαρακτηρίζει ως "αμφισβητούμενα νερά" την περιοχή που δέσμευσε με NAVTEX η Τουρκία, νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Θέλοντας να προστατεύσουν και να στηρίξουν τον Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, διαστρεβλώνουν απόλυτα το γεγονός ή ακόμα και το προσπερνάνε με αφάνταστη ευκολία ενώ διατυμπανίζουν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήθεν έκανε αυστηρές συστάσεις στην Τουρκία, την στιγμή, που με την ανακοίνωση του, το Αμερικάνικο ΥΠΕΞ θέτει θέμα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», πουλάει το θέμα σε δύο εκδοχές: στην ελληνική κάνει λόγο για «αυστηρή προειδοποίηση» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία για το Καστελόριζο. Στη δε αγγλική ο τίτλος είναι διαφορετικός: State Dept. urges Turkey to halt hydrocarbon exploration in disputed waters avoid steps that cause tension. Δηλαδή «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί την Τουρκία να συγκρατήσει τις έρευνες για υδρογονάνθρακες σε αμφισβητούμενα νερά και να αποφύγει βήματα που θα προκαλέσουν ένταση». Στην αγγλική εκδοχή υπάρχει η σαφής αναφορά σε "αμφισβητούμενα νερά". Προφανώς η πρώτη εκδοχή είναι για τους Έλληνες ιθαγενείς και η δεύτερη για τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην ίδια γραμμή και άλλα κεντρικά και συστημικά ΜΜΕ, που πρόσφατα επιχορηγήθηκαν παχυλά μέσω της λίστας Πέτσα. Ιδού μερικά αντιπροσωπευτικά του είδους:

  • Η εφημερίδα Liberal αναφέρει: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Να σταματήσει η Τουρκία τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο.
  • Η εφημερίδα Καθημερινή τονίζει στον τίτλο της: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει ό,τι σχεδιάζει στο Καστελλόριζο.
  • Επίσης το Πρώτο Θέμα σημειώνει: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει τις επιχειρήσεις που σχεδιάζει στο Καστελόριζο

Στα σχετικά ρεπορτάζ που ακολουθούν, η ρήση του Αμερικάνικου ΥΠΕΞ περί αμφισβητούμενων υδάτων, δεν αφαιρείται, αλλά δεν σχολιάζεται ούτε ερμηνεύεται όπως αρμόζει κι επιβάλλεται από τις συνθήκες.

Ανάλογη είναι η στάση και άλλων «πετσοΜΜΕ» ενώ υπάρχουν και αρκετά που το θέμα το έχουν θάψει κυριολεκτικά...  

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.