Τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιδημοκρατικό αποκλεισμό του απο τα συστημικά ΜΜΕ ; 

2020-05-20

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αυγή της 17-5-20

Πρώτα απ' όλα, θέλω να σας θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε στο πλευρό του τα Μέσα Ενημέρωσης. Από τη στιγμή που έγινε ορατή η προοπτική εξουσίας, πάντοτε δεχόταν πόλεμο. Αυτό καθόλου δεν μας πειράζει.

Ωστόσο αυτή η πληγή εναντίον της διαφάνειας, του πλουραλισμού αλλά και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας που συντελείται τον τελευταίο καιρό, με την κυβέρνηση να μοιράζει στα Μέσα, με πρόσχημα την πανδημία, 20 εκατ. ευρώ, χωρίς ίχνος λογοδοσίας, μετατρέποντας τη δήθεν καμπάνια ενημέρωσης σε όργανο εκβιασμού και χειραγώγησης των Μέσων, ούτε μπορεί ούτε θα γίνει ανεκτό.

Όπως ανεκτό δεν θα γίνει ο Πρόεδρος του ΕΣΡ να παραδέχεται με θράσος ενώπιον της Βουλής, στην οποία αναγκάστηκε να έρθει μετά από πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν μπορεί να επιτελέσει το συνταγματικό του καθήκον. Αφού δεν μπορεί, γιατί παραμένει στη θέση του;

Σημαίνει όμως αυτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καθίσει μοιρολατρικά με σταυρωμένα τα χέρια; Όχι φυσικά, πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας, να είμαστε δίπλα και μέσα στην κοινωνία, στους αγώνες και τις αγωνίες της.

Με τη ζωντανή και αμφίδρομη επαφή με τον πολίτη: πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτή ήταν πάντα η δύναμή μας. Να εκμεταλλευθούμε στο έπακρο τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, εάν μου επιτρέπετε, τον καιρό της πανδημίας έχουν οδηγήσει στον διασυρμό τόσο της κυβέρνησης όσο και κάποιων Μέσων που κωφεύουν σε μείζονα ζητήματα.

Το σκάνδαλο των ψευτοπρογραμμάτων κατάρτισης, για παράδειγμα, όσο και αν προσπάθησαν να το θάψουν, αποκαλύφθηκε και ανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να αυτογελοιοποιηθεί, αποσύροντας το πρόγραμμα αλλά κρατώντας στη θέση του τον υπουργό που -δήθεν μόνος του- το σκάρωσε.