«Τα τέσσερα ψέματα του κ. Καραμανλή για το Μετρό Θεσσαλονίκης»

2020-05-25

Απαντήσεις στα όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής έδωσε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Ο κ. Καραμανλής ότι είπε, είναι ψέματα! Και θα σας καταρρίψω ένα-ένα τα επιχειρήματα του υπουργού, του προέδρου της Αττικό Μετρό. Και προκαλώ όποιον θέλει από αντίθετη παράταξη να απαντήσει».

Αναλυτικά, ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε:

«Λένε τέσσερα μεγάλα ψέματα.

-Πρώτον, λένε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε τίποτα, ότι το έργο δεν προχώρησε καθόλου.

Επικαλούμαι και προκαλώ την Αττικό Μετρό και την κυβέρνηση να απαντήσουν. Πρώτον την ομιλία του διευθύνοντα σύμβουλου της ΑΚΤΩΡ, του εργολάβου δηλαδή του έργου, τον Φεβρουάριο του 2019, όπου διαβεβαίωνε ότι το έργο ήταν εντός χρονοδιαγράμματος και ότι θα παραδίδονταν στην ώρα του, στο τέλος του 2020.

Παραλάβαμε το έργο ολοκληρωμένο κατά 30% και το παραδώσαμε ολοκληρωμένο κατά 75%.

-Δεύτερον, λένε ότι αν το έργο παραδίδονταν το 2020 χωρίς τη Βενιζέλου θα ήταν σαν να έχουμε το Μετρό της Αθήνας χωρίς το Σύνταγμα.

Λάθος, τους θυμίζω ότι η πρακτική της μερικής λειτουργίας ενός έργου είναι μια διεθνώς αποδεκτή πρακτική την οποία εφαρμόσαμε και στο Μετρό της Αθήνας, και επικαλούμαι τον σταθμό στο Μοναστηράκι ο οποίος είναι κεντρικότατος σταθμός όπως της Βενιζέλου και ο οποίος επειδή βρέθηκαν αρχαία παρακάμφθηκε, δόθηκε σε λειτουργία όλη η άλλη γραμμή και το Μοναστηράκι τέλειωσε 3-4 χρόνια μετά. Ακριβώς αυτό που θα γινόταν στη Βενιζέλου. Ο υπουργός άραγε δε το ξέρει, είναι άσχετος, ή το ξέρει και το αποκρύπτει γιατί λέει ψέματα;

-Τρίτον, λένε ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων είναι μονόδρομος.

Εάν είχαμε τον δικό μας σχεδιασμό τέλος του 2020 θα είχαμε έργο, θα είχαμε 12 στους 13 σταθμούς. Και στις αρχές του 2021 θα είχαμε και την γραμμή της Καλαμαριάς. Το κοινωνικό και οικονομικό όφελος από αυτή την υπόθεση προφανώς ο κ. Καραμανλής το παρακάμπτει.

Από το 2020 έως το 2023 η κυβέρνηση οφείλει να πληρώσει αποζημιώσεις στον εργολάβο λόγω της αλλαγής σχεδιασμού και των καθυστερήσεων. Άρα είναι προφανές ότι η λύση της απόσπασης, με τις αποζημιώσεις και τις καθυστερήσεις από μόνα τους αποδεικνύουν ότι αυτά που λέει ο κ. Καραμανλής είναι ψέματα.

-Τέταρτον, λένε ότι για τις καθυστερήσεις που επικαλείται τώρα ο ανάδοχος και ζητά αποζημιώσεις φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνε το έργο πίσω και ότι πάει πίσω πληρώνεται. Ας μας πουν τι έχουν κάνει από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα εκτός από το να καταστρέψουν ότι κάναμε εμείς σε επίπεδο σχεδιασμού και έργου.

Ο μόνος κερδισμένος από την ιστορία που παρουσιάζει ο κ. Καραμανλής είναι ο εργολάβος ο οποίος τρίβει τα χέρια του. Αποδεδειγμένα η κυβέρνηση της ΝΔ, ο υπουργός και η Αττικό Μετρό καθυστερούν το έργο, γιατί τώρα που μιλάμε θα κάναμε δοκιμαστικά δρομολόγια».

«Η σκοπιμότητα να παρουσιάζουν τη δική τους λύση ως καλύτερη, φτηνότερη, ως οτιδήποτε, αποκαλύπτεται ότι είναι να δώσουν αποζημιώσεις στον εργολάβο. Ποια ήταν η κρυφή σκοπιμότητα πίσω από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε τέλος του 2020 να δώσει 12 στους 13 σταθμούς και το 2021 να δώσει τους σταθμούς της Καλαμαριάς; Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πέρα από το κοινωνικό όφελος και το δημόσιο συμφέρον;» διερωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

«Η ΝΔ κάνει πάντα το ίδιο πράγμα. Σταματάει το έργο με διάφορα προσχήματα και πληρώνει αποζημιώσεις στους εργολάβους. Οι αποζημιώσεις είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί δημόσιο χρήμα σε ιδιώτες. Όταν βγαίνει η ΝΔ στην κυβέρνηση οι εργολάβοι τρίβουν τα χέρια τους» δήλωσε καταληκτικά ο κ. Μυλόπουλος.

Γ. Μυλόπουλος στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 24-5-2020