Τελικά το θέμα είναι υγειονομικό ή είναι οικονομικό; Αλλιώς αντιμετωπίζεται το αεροπλάνο, αλλιώς το πλοίο, αλλιώς το λεωφορείο και αλλιώς το τραίνο!

2020-05-17

Τελικά το θέμα είναι υγειονομικό ή είναι οικονομικό; Ξεκάθαρος ρατσισμός απέναντι στην καρέκλα κάθε μεταφορικού μέσου όπου αλλιώς αντιμετωπίζεται το αεροπλάνο (100%) αλλιώς το πλοίο (50%+), αλλιώς το λεωφορείο (???) και αλλιώς το τραίνο (???). Είναι ξεκάθαρο ότι ενώ όλοι οι πολίτες έχουν ευαισθητοποιηθεί, οι επιπτώσεις από τις λανθασμένες ή μη επιλογές επιβαρύνουν σημαντικά την μεταφορά τους και δημιουργούν ζητήματα στην λειτουργία όλου του τουριστικού οικοσυστήματος. Να γυρίσουμε στο πριν έτσι, δεν γίνεται χρειάζεται επανασχεδιασμός. Η άγνοια και ή έλλειψη διαβούλευσης εύχομαι να μην βρεθεί σε βάρος της δημόσιας υγείας και της οικονομίας. Η λογική του ώριμου φρούτου συνιστά αποφυγή ανάληψης ευθύνης για ένα ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό της τουριστικής μεταφοράς. Και αυτό έχει αρνητική επίπτωση στην λειτουργία της διαχείρισης προορισμών ... Η Σλοβενία έδειξε ένα δρόμο. Η κυβέρνηση τι θέλει; Ξέρει; Οι μένουμε Ευρώπη τι λένε; Αντιμετωπίζουμε το θέμα με διμερείς συμφωνίες και γράφουμε την ΕΕ στα παλιά μας τα παπούτσια;
Έχουμε πολλές φορές ο σχεδιασμός του Τουρισμού δεν γίνεται από τους Τουρίστες γίνεται για τους Τουρίστες και κυρίως για τους προορισμούς τους.

Βαγγέλης Κυριακού