«Θα καλέσoυν ΕΣΗΕΑ και ΕΣΡ τον Μάνεση για το κόψιμο του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και τον χαρακτηρισμό "σκουπίδια;"»

2020-06-22

«Πάμε τώρα. Θα καλέσει η ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ τον δημοσιογράφο Μάνεση για το κόψιμο του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα με τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια»;

Και εξηγούμαι. Ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν κάνει εκπομπή στο κανάλι του στο u tube αλλά σε κανάλι με εθνική άδεια που εποπτεύσει από το ΕΣΡ εάν οι εκπομπές του τηρούν κάποιος βασικούς όρους.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος όχι μόνον αποφάσισε και διέταξε το κόψιμο του σποτ γιατί ο ίδιος δεν το εγκρίνει, αλλά χωρίς να δώσει στο κοινό του την ευκαιρία να το δει και να κρίνει, έβγαλε το πόρισμα ότι πρόκειται για σκουπίδια και τέλεια και παύλα.

Παραβιάζοντας κάθε δεοντολογικό κανόνα καθώς νωρίτερα είχε μεταδώσει την είδηση του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ - θα μπορούσε εάν το θεωρούσε σκουπίδια να αγνοήσει εντελως το σποτ - αλλά μετά προέβη σε ανοίκειο χαρακτηρισμό χωρίς όμως να κάνει το αυτονόητο. Να μεταδώσει το σποτ και αμέσως μετά - αν έκρινε - να πει τη δίκη του προσωπική άποψη για το περιεχόμενο του.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος παραβίαζε κάθε όριο δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος που διδάσκεται πρωτοετής στο τμήμα ΜΜΕ.

Η εκπομπή του παραβίασε κατάφωρα τους όρους του ΕΣΡ . Βάσει ποιας λογικής δεν μεταδίδεις μια είδηση ( σποτ του ΣΥΡΙΖΑ) αλλά δικάζεις το περιεχόμενο του; Είναι σαν ένα δικαστήριο να καταδικάζει κάποιον χωρίς όμως να αναφέρει το έγκλημα του...

Αυτά και αναμένουμε . ΕΣΗΕΑ - ΕΣΡ - Διοίκηση του καναλιού και ... ΠΟΕΣΥ ( ανακοίνωση )»

* Ανάρτηση του Michalis Papadopoulos στη σελίδα του στο Facebook