ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ρισκάρει εκλογές το φθινόπωρο;

2020-05-22

Τι τις χρειάζεται με τόσο ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή; Τις χρειάζεται, διότι έρχονται θύελλες στην οικονομία και την εργασία, με την ύφεση να γίνεται πανδημία. Και όσο περνάει ο χρόνος, οι πολιτικές δυσκολίες θα πολλαπλασιάζονται.

ΜΙΑ ΝΕΑ εντολή για κυβερνητικό πρόγραμμα εκτάκτων αναγκών, όπως θα πούνε, ελπίζουν ότι θα δικαιολογήσει σε κάποιο βαθμό τις περικοπές που ήδη σχεδιάζονται καθώς ο λογαριασμός με τις υπάρχουσες συνθήκες και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες ενίσχυσης του πλούτου δεν βγαίνει.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, οι προσπάθειες να προσκληθούν με δελεαστικά κίνητρα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν αρχίσει. Όμως, με την κάλπη «γκαστρωμένη», κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς θα προκύψει.

ΕΙΜΑΙ βέβαιος ότι θα στύψουν το μυαλό τους να βρουν τι είναι εκείνο στις σημερινές συνθήκες με το οποίο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και αυτό είναι, εκτεταμένες προβοκάτσιες με εγχώριους ή ακόμα και εισαγόμενους πρόθυμους, που θα κάνουν αναγκαία τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων για να επιβάλουν τον «νόμο και τη τάξη».

ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ με την κατάλληλη τηλεοπτική υποστήριξη να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να τους φέρουν σε θέση να παρακαλούν για την καταστολή, με κάθε τρόπο. Το έχουν ξαναδοκιμάσει σε μικρή κλίμακα και έχουν διαπιστώσει πως έχει επιτυχία.

ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ η αντιπολίτευση συλλαμβάνεται αφελής, όπως αποδείχτηκε προεκλογικά, η μεθόδευση αυτή, όσο παρακινδυνευμένη και αν είναι, μοιάζει αναγκαία για να ξεγελαστούν οι πολίτες. Το είδαμε στις μικρές επιχειρήσεις, κυρίως στα Εξάρχεια, όπου οι μετρήσεις έδειξαν ισχυρές πλειοψηφίες υποστήριξης και μέγιστη δημοφιλία στον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ.

ΕΙΝΑΙ σίγουρο πως στην προεκλογική εκστρατεία, όποτε και αν γίνουν εκλογές, η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ που την στηρίζουν θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν την ατζέντα από τα πραγματικά προβλήματα. Οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία είναι ήδη μεγάλοι.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ της αντιπολίτευσης έχουν εθνική υποχρέωση να προετοιμαστούν για πάσης φύσεως εκτροπές και «κόλπα» ώστε να αποκρουστούν και να ακυρωθούν οι προβοκάτσιες. Η χώρα δεν αντέχει νέα περίοδο αυταρχισμού και φτώχειας. Η ζωή μας δεν μπορεί να τεθεί πάλι σε κατ' οίκον περιορισμό, διότι οι δρόμοι (θα πουν) είναι επικίνδυνοι.

Του Χρήστου Δημήτρη Δημοσίευση στην Αυγή της 20 Μαΐου 2020