Θεοδώρα Τζάκρη: "Εκλέχθηκαν με fake news, κυβερνούν με fake έργα" Θρασύτατη οικειοποίηση ήδη δημοπρατημένων έργων του Προγράμματος Φιλόδημος από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

2020-04-21

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, σε τηλεσύσκεψη που είχε χθες με τον Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσε ότι έχουν ενταχθεί ήδη στο Πρόγραμμα "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" -στο οποίο μετονόμασε το Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το 2018 και μέσα σε ένα χρόνο μέχρι τον Ιούνιου του 2019 είχε εντάξει 502 έργα σε όλους τους δήμους της χώρας, συνολικού προϋπολογισμού 1,24 δις ευρώ- 20 μεγάλα έργα και 20 μικρότερα, εκ των οποίων το έργο "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ" του Δήμου Έδεσσας (ΔΕΥΑ Έδεσσας), προϋπολογισμού 394.308,94 ευρώ.

Το έργο αυτό όμως όχι μόνο έχει ενταχθεί από το 2018 στο Πρόγραμμα "Φιλόδημος" του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά έχει ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ από τις 28 Φεβρουάριου 2019, δηλαδή βρίσκεται στην φάση της υλοποίησης.Βάσει των ανωτέρω, αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κύριος Θεοδωρικάκος είναι κοινός ψεύτης, εφόσον η ΔΕΥΑ του Δήμου Έδεσσας έχει ήδη υπογράψει δανειακή σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει δημοπρατήσει και έχει περάσει από προσυμβατικό έλεγχο το συγκεκριμένο έργο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η αλήθεια είναι απλή. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών όχι μόνο οικειοποιείται ψευδώς έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Φιλόδημος" και έχουν ήδη δημοπρατηθεί έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά και το ίδιο το Πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ", το οποίο προηγουμένως κατασυκοφάντησε ως ανύπαρκτο και στερούμενο παντελώς πόρων.

Μεταξύ άλλων η κ. Τζάκρη δήλωσε: «Η ΝΔ εκλέχτηκε στις 7 Ιουλίου και από τις 8 κυβερνά "καταναλώνοντας" τα έργα και τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είχε το θράσος να χειροκροτεί την δημόσια υγεία, την οποία κατέστρεψε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανόρθωσε και η ΝΔ την παρέλαβε το 2019 ικανή να αντιμετωπίζει μεγάλα βάρη, ακόμη και αυτά της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έχει το θράσος να κατασπαταλά, συμπεριφερόμενη ως σπάταλος κληρονόμος, τα 37 δις που άφησε στο Ταμείο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έτσι ακριβώς πολιτεύεται και στο θέμα των μεγάλων και μικρών έργων του Προγράμματος "Φιλόδημος", που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει τις υποδομές που είχαν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, μετά από 7 χρόνια ασφυξίας των τεχνικών προγραμμάτων τους. Άλλαξαν το όνομα και κάτω από το επώνυμο ενός ακέραιου πολιτικού, όπως ο Αντώνης Τρίτσης, επιχειρούν να συγκαλύψουν μια ακόμη μεγάλη κλοπή πολιτικού έργου. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Σε λίγα χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα θεσμοθετηθεί η 7η Ιουλίου ως ημέρα μνήμης της παραπλάνησης του ελληνικού λαού».-