Θεοδώρα Τζάκρη: «Ο κ. Στουρνάρας αποδεικνύει ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου ίσως υπάρχει κι άλλο ένα είδος που επιβιώνει: οι κεντρικοί τραπεζίτες»

2020-05-27

Σκληρή αντίδραση Τζάκρη με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ

Με μια αιχμηρή ομιλία επέλεξε να απευθυνθεί στη Βουλή η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή ΔΕΚΟ, η οποία συνεδρίασε με αφορμή την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

«Καταρχάς θέλω να σας συγχαρώ για την δεύτερη θητεία σας στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τα καταφέρατε Μπράβο. Βέβαια αξίζει να αναφέρω ότι στην φράση ''πατάω επί πτωμάτων'' στο λεξικό του κυρίου Μπαμπινιώτη, θα πρέπει να τοποθετήσει την φωτογραφία σας και ένα σύντομο βιογραφικό σας. Γιατί είστε η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ενός ανθρώπου ο οποίος εκτελεί τα πάντα και δεν πιστεύει σε τίποτα. ο Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει μόνο στον Γιάννη Στουρνάρα. Συγχαρητήρια για αυτή την θέση.

Η αξιοζήλευτη πορεία μέχρι σήμερα τα είχε όλα. Ξεπούλημα και συγχωνεύσεις τραπεζών στα νιάτα σας, πιστή εκτέλεση και με το παραπάνω των επιταγών της τρόικα, όταν ο κύριος Ράπανος ασθένησε αιφνιδίως μόλις του αποκάλυψε ο κύριος Σαμαράς την αλήθεια, δηλαδή ότι το Ζάππειο το είπε για πλάκα για να εκλεγεί και την αλήθεια την ήξερε μόνο η κυρία Μέρκελ. Κατόπιν, προφανώς και με την βοήθεια των δανειστών, οι οποίοι σας εμπιστεύονται απεριορίστως και πως αλλιώς θα μπορούσαν να κάνουν άλλωστε, οι πολιτικοί δήμιοι ήταν οι αγαπημένοι τους στην πολιτικοί ιστορία, καταλάβατε την θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

Εκεί βέβαια η αλήθεια είναι ότι επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ καταβάλατε κάθε προσπάθεια για να ρίξετε την κυβέρνηση με τις φοβερές καταστροφολογικές προβλέψεις σας, οι οποίες βέβαια έπεσαν όλες στο κενό, θυμάστε για την αναιμική ανάπτυξη και προληπτική γραμμή πίστωσης που προσπαθήσατε να επιβάλλετε με νύχια και με δόντια και που τελικά δεν σας βγήκε. Θυμόμαστε όλοι που με αίθριο καιρό εσείς προβλέπετε οικονομικές καταιγίδες και μετά με την καταιγίδα της ύφεσης του κυρίου Μητσοτάκη εσείς προβλέψατε λιακάδα και σήμερα ανταμείβεστε με άλλη μια θητεία στην τράπεζα της Ελλάδας. Προβλέπατε ύφεση 4% τελικά σήμερα η ύφεση είναι 10% και πάμε για 17%. Τόσο μέσα πέφτετε.

Συγχαρητήρια λοιπόν κύριε Στουρνάρα. Και επειδή είναι η τελευταία θητεία σας και δεν έχει άλλη προσπαθήστε και σας το λέω έτσι ανθρώπινα και φιλικά να κάνετε μια φιλότιμη προσπάθεια να παριστάνετε τουλάχιστον ότι υπερασπίζεστε τα ελληνικά συμφέροντα. Μόλις τελειώσει και αυτή η θητεία σας θα κοντεύετε τα 65, πρωθυπουργός δεν πρόκειται να γίνετε ποτέ εκτός αν γίνει κανένας πόλεμος και τον χάσουμε, οπότε σας διορίσει η κυρία Μέρκελ απευθείας επιτελάρχη, οπότε προσπαθήστε ένα τακ να φερθείτε λίγο σαν Έλληνας, να υπερασπιστείτε τα γενικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτού ξέρετε που δεν έχει ένα τσουβάλι εκατομμύρια στην άκρη από διάφορες δουλειές που έχουν κάνει, αλλά αυτού που βγάζει 500 ευρώ το μήνα και έχει δυο παιδιά να ταΐσει και έχει πάρει και προσπαθεί να εξυπηρετήσει και ένα στεγαστικό δάνειο συγχρόνως για να μην βγει στο δρόμο.

Προσέξτε αυτά είναι τα γενικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά υπερασπιστείτε λίγο, ένα τακ, πηγαίνετε τόσο χρόνια από διορισμένη θέση σε διορισμένη θέση, και που ξέρετε μπορεί να σας αρέσει και λίγο. Μπορεί να ανακαλύψετε έναν άλλο εαυτό που δεν τον έχετε ανακαλύψει. Όπως κάποιο άλλοι που έχουν κρυφό ταλέντο στο πιάνο και δεν το έχουν ανακαλύψει ποτέ. Και εσείς μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε ταλέντο στην ανθρώπινη ευαισθησία.

Σε κάθε περίπτωση και με αυτό θα κλείσω μετά την ανανέωσή σας μετά από τόσες αστοχίες και τόσα ψέματα αποτελείτε πράγματι την κλινική απόδειξη ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου θα προστεθεί και άλλο ένα είδος που επιβιώνει: Οι κεντρικοί τραπεζίτες. Πάτε και έρχεστε μεταξύ παγκόσμιας τράπεζας, ΔΝΤ, ΕκΤ και Κεντρικών Τραπεζών. Ανακυκλώνεστε κανείς άνθρωπος του κεφαλαίου δεν πάει χαμένος.

Και αυτός ενδεχομένως είναι ο λόγος που η ΕΕ διαλύεται . Γιατί αντί να κυβερνάται από τους εκπροσώπους λαών κυβερνάται από κεντρικούς τραπεζίτες».