Γιώργος Καρανίκας : Έχουμε στεγνώσει! Ο Εδεσσαίος πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας μίλησε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

2020-05-21

Ρευστότητα στους εμπόρους με ηπιότερους όρους και μικροπιστώσεις

Απαραίτητο να επεκταθεί ως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον η αναστολή για τις επιταγές τόνισε ο Γιώργος Καρανίκας

Όλο τις συζητάμε αλλά δεν έχουμε ακόμη δει «μικροπιστώσεις».

Την ώρα που μετά από 10 χρόνια κρίση οι τράπεζες ζητούν ως όρο τις τρεις συνεχείς κερδοφόρες χρήσεις, μόνο οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις είναι 130.000, εμείς ζητούμε λίγα σε πολλούς, είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Απαραίτητο να επεκταθεί ως τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον η αναστολή για τις επιταγές, τόνισε.

Κάποια από τα αιτήματά μας φαίνονται να ικανοποιούνται, για άλλα δεν ειπώθηκε κάτι με τις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είπε ο κ. Καρανίκας.

Το ζητούμενο την επομένη της καραντίνας, το δόγμα για την επανεκκίνηση, είναι η ρευστότητα των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Με 52 ημέρες κλειστά, τα ταμεία έχουν στεγνώσει εντελώς και ο τζίρος δεν φτάνει.

Υπάρχει ανασφάλεια και μειωμένο καταναλωτικό εισόδημα. Γι` αυτό χρειάζονται ειδικά μέτρα από την Πολιτεία για το λιανεμπόριο.

Μόνο οι ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, που μάλιστα εξαιρέθηκαν από την επιστρεπτέα προκαταβολή στην πρώτη φάση (χτες ειπώθηκε ότι θα «διαφοροποιηθεί» ο στόχος της επιδοτούμενης ομάδας), είναι 130.000.

Είναι άνθρωποι που χρειάζεται να ζήσουν και η επιχείρησή τους να μεγαλώσει, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, κτλ.

Είναι κρατική ενίσχυση, πρέπει να δοθεί σε όλους, περιμένουμε με τον δεύτερο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Δημοσίευση στο Κόκκινο της 21 Μαΐου 2020