Θύμα της Χρυσής Αυγής ξεμπροστιάζει τα ΜΜΕ: Φτάσαμε ως εδώ γιατί την παρουσιάζατε ως κανονικό κόμμα! [VIDEO]

2020-10-12

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν όλα όσα είπε ο Δημήτρης Κουσουρής στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Ο νυν καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης αφηγήθηκε το πως είχε χτυπηθεί ανηλεώς από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 1998 και ανέλυσε τους λόγους της ανόδου της εκλογικής επιρροής της εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουσουρής τόνισε: "Εγώ και άλλοι δύο συνάδελφοί μου χτυπηθήκαμε ως κομμάτια ενός μεγάλου εκπαιδευτικού κινήματος εκείνο τον καιρό, απέναντι από τα δικαστήρια της Ευελπίδων που είχαμε πάει για να διαμαρτυρηθούμε για τη σύλληψη των συναδέλφων μας, σε ένα πραγματικό όργιο συλλήψεων και βίας που είχαμε δεχθεί από την αστυνομία. Οι Χρυσαυγίτες δρούσαν σαν συμπληρωματικό κομμάτι της αστυνομίας, εκείνα τα χρόνια, σε εκείνες τις κινητοποιήσεις.

Μας χτύπησαν έξω από τα δικαστήρια αμέσως μόλις αποχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Παρεμπιπτόντως είχαν βρεθεί στα δικαστήρια για μια άλλη επίθεση που είχαν κάνει δικοί τους νωρίτερα. Η δική μας επίθεση πήρε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα γιατί ήταν στα πλαίσια ενός μεγάλου κινήματος. Έμεινα πάνω από μία εβδομάδα στην εντατική και συνολικά ένα μήνα στο νοσοκομείο. Η υπόθεση τράβηξε καιρό και τελεσιδίκησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, 10-11 χρόνια αργότερα», τόνισε.

«Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ τότε έλεγε ότι η μισή αστυνομία ήθελε να τον πιάσει και η άλλη μισή δεν θέλει. Ο "Περίανδρος" συνελήφθη κι έμεινε στη φυλακή 4 χρόνια, οι υπόλοιποι δεν συνελήφθησαν ποτέ», σημείωσε.

«Φτάσαμε ως εδώ καταρχήν γιατί η Χρυσή Αυγή παρουσιάζονταν ως ένα κανονικό κόμμα το 2013 από μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Όταν φτάσαμε το 2013 στα πογκρόμ και στη σειρά των εγκλημάτων, αυτό συνέβη επειδή η Χρυσή Αυγή έχοντας καταστεί κοινοβουλευτικό κόμμα κι έχοντας μια παρουσίαση σαν κανονικό κόμμα, έχοντας ωστόσο εγκληματική δραστηριότητα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν. Η δράση της ήταν εγνωσμένη για δεκαετίες», ανέφερε αποδίδοντας συγκεκριμένες και μεγάλες ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο άκουσμα φυσικά όλων αυτών, ο κ. Ευαγγελάτος κοκκάλωσε και προσπάθησε με υπεκφυγές και δικαιολογίες να τα μπαλώσει κάπως, μιας και ο κ. Κουσουρής σημείωσε ότι ο ίδιος ο κ. Ευαγγελάτος ήταν ανάμεσα σε εκείνους τους δημοσιογράφους που είχαν δεχτεί στην εκπομπή τους στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Με πληροφορίες από left.gr. 

https://www.opoligrafos.gr/politics/thyma-chrysis-aygis-xemprostiazei-mme-tin-paroysiazate-os-kanoniko-komma/