Τι απαντά ο Παπαδημούλης για την εκμίσθωση ακινήτων του σε πρόσφυγες

2020-05-19

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δέχτηκε «επίθεση» τόσο διαδικτυακά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο κι από πολιτικούς του αντιπάλους για την δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης

«Τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο ευρωβουλευτής.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δέχτηκε «επίθεση» τόσο διαδικτυακά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο κι από πολιτικούς του αντιπάλους για την δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης. Μιλώντας σχετικά προ ημερών στο Open TV τόνισε ότι «δέχθηκα μια επίθεση, νομίζω, οργανωμένη με nonpaper που έστειλε η ΝΔ και έχω την ευκαιρία τώρα να δώσω όλες τις εξηγήσεις, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Η γυναίκα μου προέρχεται από εύπορη οικογένεια, οι ευρωβουλευτές έχουμε υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη, φορολογημένη και πεντακάθαρη. Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε offshore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω αχυρανθρώπων».

Βγήκε ωστόσο στο προσκήνιο ότι ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έχει αποκτήσει οκτώ ακίνητα, κάποια εκ των οποίων μισθώνει σε μετανάστες. Μιλώντας στο «Στο Κόκκινο» ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε: «Εγώ δεν κρύβω τίποτα, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», είπε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «ομολογεί μία ακόμα μεγάλη αμαρτία», αφού, όπως είπε, «τρία από αυτά τα διαμερίσματα φιλοξενούν πρόσφυγες, ενοικιασμένα από ΜΚΟ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Αυτές οι μισθώσεις συνεχίζονται και με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μαθαίνω ότι θα προσπαθήσουν να το εμφανίσουν κι αυτό ως "μέγα σκάνδαλο". Τα διαμερίσματα αυτά ανήκουν πλέον στα δύο μου παιδιά, είναι τριών δωματίων, στην περιοχή των Λιοσίων και των Αχαρνών. Είναι νοικιασμένα προς 5,5 ευρώ το τετραγωνικό. Και φιλοξενούν πρόσφυγες. Αυτοί δεν μας έλεγαν "αν θέλετε πρόσφυγες, να τους πάρετε στα σπίτια σας;"».

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο «Πατρίδα Tv» καταγγέλλει την Ε.Ε. για έλλειμμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα για το προσφυγικό ενώ καλεί την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με μεγαλύτερη διαφάνεια τα ευρωπαϊκά κονδύλια που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

... Παρέμβαση στην Πέλλα.