Το 112 που θα έσωζε στην κυριολεξία ζωές όταν θα λειτουργούσε, τώρα σώζει ζωές όταν ΔΕΝ λειτουργεί! [VIDEO]

2020-08-10

Στις 19 Δεκεμβρίου 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην παρουσίαση της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης «112», ο οποίος ενημερώθηκε στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι από τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερακάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλά και τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά για τις ενέργειες που έχουν γίνει, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα το τριψήφιο αυτό νούμερο θα βρίσκεται σε λειτουργία, τονίζοντας ότι «από εδώ και στο εξής εναπόκειται σε όλους μας να κάνουμε σωστή χρήση αυτού του νέου εργαλείου και το οποίο στην κυριολεξία θα σώσει ζωές».

Χθες, ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Εύβοια, επιβεβαίωσε την ύπαρξη πέντε νεκρών και δύο αγνοουμένων (σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους οκτώ), και απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με το γεγονός ότι ο πολυσυζητημένος αριθμός 112 δεν λειτούργησε, λέγοντας «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη, έχουμε 5 νεκρούς τρεις πνίγηκαν στην προσπάθεια τους να φύγουν. Είχαμε ετοιμάσει το 112. Είναι επιχειρησιακό εργαλείο, δεν είναι πανάκεια».

Άραγε, τι άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες με τον μαγικό αριθμό 112 που το 2019 θα έσωζε ζωές αν λειτουργούσε και το 2020 έσωσε ζωές όταν δεν λειτούργησε; Ποιος θα απαντήσει στους κατοίκους τους Εύβοιας που έχασαν τους ανθρώπους τους και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται; Ποιος θα αναλάβει ευθύνες για την ολιγωρία και την έλλειψη οργάνωσης παρά τις προειδοποιήσεις από την περασμένη Τρίτη για την κακοκαιρία Θάλεια και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που θα προκαλούσε; Σε ποιον θα βρουν τώρα να επιρρίψουν τις ευθύνες, προκειμένου να μη σηκώσουν το βάρος τους;

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.