Το απύθμενο θράσος της αρπαχτής....

2020-04-24

Για μία εβδομάδα ο Κ. Μητσοτάκης έκανε ότι δεν άκουγε τον σάλο που είχε ξεσηκωθεί για το αίσχος της κατάρτισης. Δεν ήταν μόνο τα «μέτζη τουνέουκτη» και τα «σκόιλ ελικικού».

Ήταν το απύθμενο θράσος της αρπαχτής και τα 80 εκατομμύρια σε κολλητούς. Και ήταν και το τσαμπουκαλεμένο στυλάκι του Γ. Βρούτση και του τηλεμαϊντανού Άδ. Γεωργιάδη, που αρχικά κατηγόρησαν τους επιστήμονες ότι δεν ήξεραν να διαλέξουν αξιοπρεπή κατάρτιση για να πάρουν το εξακοσάρι. Και στη συνέχεια το έπαιξαν και σε στυλ «πώς κάνετε έτσι για μερικάορθογραφικά».

Όταν όμως βγήκαν στην επιφάνεια τα ονοματεπώνυμα αυτών που είχαν πάρει τη δουλειά και μάθαμε τι είναι ο καθένας και ποιον από την κυβέρνηση είχεκολλητό, πόσες φωτογραφίες είχε με τον Μητσοτάκη, πόσες με τον Μπακογιάννη και πόσες με τη σύζυγό του, τότε η γραμμή άλλαξε.

Ο Κ. Μητσοτάκης αποφάσισε ότι το επίπεδο της κατάρτισης δεν ήταν το προσήκον και έδωσε εντολή να αποσυρθούν τα «μέτζη του νέουκτη» και τα «φιλθίζοντος του τουάνα» διότι είναι σοβαρός πολιτικός ηγέτης. Και όλα τα σιχάματα της δημοσιογραφίας βγήκαν στα μπαλκόνια των καναλιών να χειροκροτήσουν. Εν τω μεταξύ δεν μάθαμε τι θα γίνει με την μπουκιά των 80 εκατομμυρίων που έχουν δαγκώσει οι κολλητοί. Οι επιστήμονες απαλλάσσονται από την υποχρέωση να παρακολουθήσουν σκοιλ ελικικού, αλλά θα πάρουν 600 ευρώ ενίσχυση. Τα άλλα 200, που παίρνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, τι έγιναν;

Κανείς δεν μας εξηγεί.

Όλοι αποθεώνουν την ηγετικότητα του ηγέτη, που άδειασε τον Βρούτση πριν η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Μπράβο, ρε. Ούτε ο Μωυσής. Χειροκρότημα.

Πήγη Εφημερίδα Αυγή της 23-4-20