Το Πασά Τσαϊρ στην Αθήνα και ήσσονος σημασίας θέματα. Του Τάσου Πέτκου – Δημοτικού Συμβούλου της «Κοινωνίας σε Κίνηση»

2020-05-26

Επιστρέφοντας στην τοπική πολιτική μας καθημερινότητα, με ενδιαφέρον παρατηρώ ότι το πρώτο μετα-κορονοϊού ταξίδι στην Αθήνα της δημοτικής αρχής έγινε για την προώθηση του "σημαντικότερου και αναγκαιότερου" θέματος που αφορά την Έδεσσα και την περιοχή: του νέου αθλητικού κέντρου στο Πασά Τσαΐρ.

Αν και είμαστε ακόμη πολύ μακριά από την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών.

Επομένως μου διαφεύγει ποιο ακριβώς ποσό ζήτησε ο δήμαρχος να εγγραφεί στο ΠΔΕ της χώρας..)

Εν τω μεταξύ, ήσσονος σημασίας θέματα όπως:

- ο δρόμος Έδεσσας-Θεσσαλονίκης (για τον οποίο έγινε ολόκληρο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με παρουσία λαού και κλήρου)

- η μεταφορά προσφύγων/μεταναστών στον δήμο εν άγνοια των τοπικών αρχών (κατά δήλωσή του ίδιου του δημάρχου η οποία λειτούργησε ως ο καταλύτης των απαράδεκτων επεισοδίων σε Παναγίτσα και Αρνισσα).

-η τσιμεντοποίηση του Εδεσσαίου ποταμού (για την οποία σύσσωμη η απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ έχει εκφράσει αντιρρήσεις και ως δήμαρχος όφειλε να μεταφέρει στην κεντρική εξουσία)

- τα "απαράδεκτα και προκλητικα" (σύμφωνα με την ανάρτηση του δημάρχου) συγχαρητήρια του ελληνικού ΥπΕξ προς την ακατονόμαστη χώρα στο βορρά μας που αναγκάζει τον Δήμο Έδεσσας να αρνείται κάθε είδους διακρατική συμφωνία με αυτήν αν δεν αλλάξει το όνομά της (κατά δήλωσή του ίδιου στο ΔΣ της Έδεσσας).

Τα παραπάνω λοιπόν θέματα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, για αυτούς που μας ψηφίζουν δηλαδή, και ντρεπόμαστε να τα θέσουμε στην Αθήνα.

"Έλα βρε, τι άλλο θέλετε να σας κάνει ο δήμαρχος.. μέχρι και καινούργιο γήπεδο θα σας κάνει.." μου έλεγε κάποιος πρόσφατα, και με έκανε να σκεφτώ ξανά, αν υπάρχει μέλλον γι αυτή την πόλη. Υπάρχει άραγε;