Το «Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου» πήρε ο Αντώνης Τουμανίδης από τη Σκύδρα σε φεστιβάλ της Ιταλίας!

2020-06-01

Το «Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου» για το «The True Story of Pinocchio» («Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο»), στο Vesuvius International Film Festival της Ιταλίας, ανάμεσα σε 500 υποψηφιότητες, απέσπασε ο συντοπίτης μας συγγραφέας, Αντώνης Τουμανίδης (κατάγεται από τη Σκύδρα).

«Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο», περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Εφιάλτες & Παραμύθια», που κυκλοφόρησε το 2015 (Εκδόσεις Anubis, Β΄ Έκδοση, 2018).

Ο Αντώνης Τουμαίδης έκανε πριν από λίγο γνωστή την είδηση μέσα από την προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: "Με δάκρυα στα μάτια... Νικήσαμε! «Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου» για το «The True Story of Pinocchio» στο Vesuvius International Film Festival της Ιταλίας ανάμεσα σε 500 υποψηφιότητες, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο σε ζωντανή μετάδοση.

Και λέω «νικήσαμε» γιατί είναι μια νίκη όχι δική μου. Είναι νίκη των γονιών μου. Είναι νίκη των ανθρώπων που βαδίζουν στο ίδιο μονοπάτι μαζί με εμένα & των αναγνωστών μου. Και είναι νίκη της Ελλάδας την οποία εκπροσώπησα εν απουσία της -η λέξη «Greece» ακούστηκε δύο φορές στη μετάδοση-.

Είναι το πέμπτο μεγάλο βραβείο μετά τη Νέα Υόρκη, το Μεσογειακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τη Ρωσία και τη Φλωρεντία & η 14η διάκριση παγκοσμίως.

Θα ήθελα τέλος να συγχαρώ τους υποψηφίους από Αυστραλία, Τουρκία, Γαλλία, Βραζιλία που βρέθηκαν στην τελική πεντάδα της κατηγορίας μαζί με εμένα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω την αγάπη που νιώθω για όλους εσάς.

Ο Παιχνιδοποιός είναι εσείς. Πάντα εσείς.

Συνεχίζουμε μαζί!"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αντώνης Τουμανίδης γεννήθηκε το 1979 στη Σκύδρα.

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στα Ιωάννινα και Τεχνοκριτική, Θρησκειολογία και Κινηματογράφο στη Γαλλία. Το 2009 συνεργάστηκε με τη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη στην ταινία «You... my mirror». Τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε το βιβλίο του Trapped.

Ο Αντώνης Τουμανίδης είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Αμερικής. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

...Παρέμβαση στην Πέλλα