Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ - “Αντάρτικο” κατά της Φώφης για την υπερψήφιση του ν/σ για τις διαδηλώσεις!

Σοβαρές εσωκομματικές αναταράξεις προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ, η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος, και δη της Φώφης Γεννηματά, να υπερψηφισθεί ο χουντικής έμπνευσης νόμος για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Κορυφαία στελέχη, νυν και πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, ιδίως από την παπανδρεϊκή πτέρυγα, διαφωνούν ανοιχτά με την απόφαση της ηγεσίας, το ΚΙΝΑΛ να συρθεί πίσω από τη ΝΔ και να προσφέρει, για μία ακόμη φορά, πολιτικό στήριγμα σε μία άκρως συντηρητική και αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης, ενώ υπάρχουν ακόμη και στελέχη που δηλώνουν έτοιμα να παραιτηθούν ή έχουν παραιτηθεί.
Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να υποστηρίζει πως οι αλλαγές στο νομοσχέδιο να επιτεύχθηκαν μετά από πίεση του ΚΙΝΑΛ, αλλά αυτό το επιχείρημα όπως και οι αλλαγές που προσάρμοσε ο αρμόδιος υπουργός Μ. Χρυσοχοίδης, δεν έπεισαν τους διαφωνούντες
Ήδη στην ΚΟ του κόμματος υπήρξε ένταση και σφοδρές διαφωνίες, ενώ πολλοί αναμένουν την στάση που θα αποφασίσει να κρατήσει ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο εξέφρασαν την διαφωνία τους για το συγκεκριμένο ν/σ ο Χάρης Καστανίδης, ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Γεώργιος Μουλκιώτης κι η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ αρνητικός φέρεται να είναι και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Μάντζος. Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη γιατί σίγουρα θα επιχειρηθεί η ομογενοποίηση της στάσης της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ.
Ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, με άρθρο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου έχει ταχθεί ευθέως κατά του νομοσχεδίου. «Το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που φέρνει η κυβέρνηση είναι όνειδος για την δημοκρατία, είναι ταφόπλακα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και για το ίδιο το δικαίωμα στην διαμαρτυρία» επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Επίσης από την πλευρά του, το γνωστό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και ιδρυτικό μέλος του ΚΙΔΗΣΟ Αλέκος Στάμου ανακοίνωσε μέσω fb την παραίτηση του από το κόμμα. Ανάλογες σφοδρές αντιδράσεις υπήρξαν και από κεντρικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως του συνδικαλιστή Σωτήρη Μάνεση, ο οποίος είναι Γραμματέας Κινητοποιήσεων, αλλά και του πολιτευτή του κόμματος Λάμπρου Παλάντζα.
Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση του πρώην γραμματέα Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, δημοσιογράφου, Σταμάτη Μαλέλη, που δηλώνει ότι «το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων είναι κατάπτυστο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το Κιναλ, του οποίου είμαι μέλος της ΚΠΕ, συζητά ...βελτιώσεις. Όχι!". Επίσης δηλώνει πίκρα "για αυτούς τους λίγους που δεν διαισθάνονται τις ιστορικές τους ευθύνες ! Κρίμα».
Τι απαντάει το Κίνημα Αλλαγής
Σε ενημερωτικό σημείωμά του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει πως «στην ουσία, ξαναγράψαμε το νομοσχέδιο. Με τις βελτιώσεις που εμείς επιβάλαμε στην Κυβέρνηση, διασώσαμε το δικαίωμα στη συνάθροιση και τη διαδήλωση». Σημειώνει δε πως χωρίς την παρέμβαση του «το νομοσχέδιο θα περνούσε με την αρχική, αυταρχική μορφή του εις βάρος των πολιτών και των ελευθεριών τους».
Με πληροφορίες από το thecaller.gr.