Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τι θα γινόταν στη χώρα αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

2020-05-01

Σήκωσε το γάντι ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τι θα γινόταν αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι θα γινόταν στην χώρα αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και δεν ήσασταν εσείς ο σωτήρας μας;

Δεν θα υπήρχε υπουργός ανάπτυξης ο οποίος την ώρα της κρίσης θα έβγαινε και θα έλεγε ότι είναι η φυσική ροπή της αγοράς η αισχροκέρδεια και δεν χρειάζεται διατίμηση.

Δεν θα υπήρχε υπουργός να έβγαζε τουίτ να διαφημίζει με 5 ευρώ μαθήματα αρχαίων ελληνικών όταν όλοι μας είχαμε μπει σε ένα καθεστώς αλληλεγγύης.

Δεν θα υπήρχε υπουργός να βγαίνει να υβρίζει τους Έλληνες πολίτες που κάθονται σπίτι τους και δεν έχουν εισόδημα ότι θα γίνουν 300 κιλά.

Δεν θα υπήρχε υπουργός να στήνει δουλίτσες.

Δεν θα ανέβαιναν από τα 800 ευρώ στα 1.600 η τιμή της κλίνης στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Δεν θα πήγαιναν 30 εκ. ευρώ για τεστ στους ιδιώτες αλλά θα πήγαιναν στα Δημόσια Ιδρύματα.

Δεν θα είχαμε υπουργό σαν τον κ. Βρούτση να κάνει δουλειές με ΚΕΚ και να ξεφτιλίζει επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες και θα είχαμε σταθεί δίπλα σε όλους, όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και σε αυτούς που δεν έχουν την δυνατότητα να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον γιατί δεν έχουν εισόδημα.

Θα εφαρμόζαμε ότι όλοι στην Ευρώπη, θα στηρίζαμε την εργασία.

Θα δίναμε τη δυνατότητα να στηριχθεί η οικονομία από το μαξιλάρι -ναι που εμείς δημιουργήσαμε από τις θυσίες του ελληνικού λαού - για μια ώρα ανάγκης όχι για να χρηματοδοτηθούν στο μέλλον μεγάλες επιχειρήσεις αλλά η μικρή και μεσαία επιχείρηση, η εργασία, ο κόσμος της δουλειάς. Αυτό θα κάναμε εμείς και αυτό θα κρίνει ο ελληνικός λαός.

Πηγή Αυγη.