Τσίπρας στο ΣΕΒ: Το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση εικονικής πραγματικότητας

2020-06-15

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες της ΝΔ να επενδύσει τα πάντα στην επικοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματική εικόνα και τα αποτελέσματα των πολιτικών της.

«Στο μόνο πράγμα που υπάρχει σχέδιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι στη διαμόρφωση μιας εικονικής πραγματικότητας από μια κυβέρνηση που επενδύει τα πάντα στην επικοινωνία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του ΣΕΒ.

Μάλιστα, έφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, ώστε να αναδείξει το πως λειτουργεί η κυβέρνηση της ΝΔ: «Είναι σαν να έχετε ορίσει διευθυντή σε ένα εργοστάσιο σας, έναν άνθρωπο ο οποίος με το που ανέλαβε, συρρίκνωσε την παραγωγή, ακύρωσε την προγραμματισμένη επέκταση της μονάδας που διευθύνει, και καταγράφει κάθε μήνα και μεγαλύτερη ζημιά. Αλλά ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εσείς βλέπετε κάθε μέρα αυτόν τον άνθρωπο σε πρωτοσέλιδα, sites και δελτία ειδήσεων, να παρουσιάζεται σαν να είναι ο executive of the year.

Και σα να μην έφτανε αυτό, ανακαλύπτετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ξοδέψει κεφάλαια της εταιρείας που επρόκειτο να επενδυθούν, σε φίλους και υποστηρικτές του στα ΜΜΕ για την προσωπική του προβολή, χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει τους μετόχους της εταιρείας. Σας διαβεβαιώνω, οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι καθόλου συμπτωματική».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα, το οποίο έρχεται ως απάντηση στην τακτική «βλέποντας και κάνοντας» από την πλευρά της ΝΔ.

«Εμείς προτείνουμε την περαιτέρω ενδυνάμωση του συστήματος Υγείας, όπως ξεκίνησε επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τη στήριξη των εργαζομένων, την ενίσχυση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την ολική προστασία των αδύναμων που θα βιώσουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης, την απευθείας, μη επιστρεπτέα, ενίσχυση των επιχειρήσεων με 3 δις ευρώ συνολικά, η οποία θα μπορούσε να διαμορφωθεί για κάθε επιχείρηση στις δύο χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο, την συγκρότηση ενός «σχεδίου Ηρακλής για τις επιχειρήσεις», ενός εγγυοδοτικού προγράμματος δηλαδή με εγγυήσεις από 80 ως και 100%, σε ειδικές περιπτώσεις, την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων υποδομής, τα οποία είχε δρομολογήσει ή υλοποιούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ε65, η Πατρών-Πύργου, ο βόρειος οδικός άξονας Κρήτης, το αεροδρόμιο στο Καστέλι, το μετρό Θεσσαλονίκης και η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας», σημείωσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ΕΛΣΤΑΤ έχει ανακοινώσει ύφεση τόσο για τοτελευταίο τρίμηνο του 2019 όσο και για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Έχει καταγράψει πτώση σε σημαντικούς κλάδους της οικονομίας για σειρά μηνών μετά το καλοκαίρι του 2019, όπως η βιομηχανική παραγωγή. Με λίγα λόγια, ο κορωνοϊός μάς συνάντησε ενώ η Ελλάδα κινούταν σε αρνητικό έδαφος.

Και η αδράνεια της κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά και δυναμικά στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, πολύ φοβάμαι ότι θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη ζημιά», ανέφερε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή Documento