«Τσουνάμι» πλειστηριασμών από τον Σεπτέμβριο, φέρνει η άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας!

2020-07-31

Ανοίγει ο δρόμος για «τσουνάμι» πλειστηριασμών από 1η Σεπτεμβρίου, μετά την επιμονή της κυβέρνησης, μέσω του «σχεδίου Γέφυρα», να αρθεί το καθεστώς προστασίας και για χιλιάδες δανειολήπτες να μείνει ακάλυπτη η πρώτη κατοικία.

Να σημειωθεί πως ήδη οι θεσμοί, από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν εμφανιστεί κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο παράτασης του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε αποφασισμένη να βρει λύση. Με το «νόμο Γέφυρα» που έχει περάσει από τη Βουλή πέρα από κάποιες επιδοτήσεις που τελικά θα αφορούν πολύ λίγους «πράσινους δανειολήπτες», αίρεται το καθεστώς προστασίας που ισχύει μέχρι και τις 31 Ιουλίου και όσοι μείνουν εκτός ρύθμισης από Σεπτέμβρη θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να βγει το σπίτι τους στο "σφυρί".

Σύμφωνα λοιπόν με τραπεζικούς παράγοντες, οι πλειστηριασμοί για το τελευταίο τετράμηνο του 2020 αναμένεται να αγγίξουν τις 50.000. Μάλιστα, ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι κατά την επόμενη διετία ενδέχεται να πραγματοποιηθούν περί τις 300.000 πλειστηριασμοί εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά, προκαλώντας ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία στους πολίτες.

Σε αντίθεση κατεύθυνση η αντιπολίτευση κατέθεσε προτάσεις που θα πρόσφεραν λύσεις και διευκολύνσεις, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ταγμένη απόλυτα στο πλευρό της αγοράς και των τραπεζών και όχι στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών, εμμένει στην απελευθέρωση του Αρμαγεδδώνα των πλειστηριασμών...  

Αναδημοσίευση απο τον Πολύγραφο.