Βασίλης Καπέλιος: Επιβραβεύτηκε από τη ΝΔ ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής που φέρεται να άφησε Μάνη-Κύθηρα να καούν!

2020-07-21

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με τους ισχυρισμούς του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο περί ανώτατων αξιωματικών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι για προσωπικά παιχνίδια και «ξεκαθαρίσματα» εντός του σώματος αφήνουν περιοχές με περιορισμένες ακόμη και χωρίς εναέριες δυνάμεις. Μάλιστα ο εν λόγω αξιωματικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, και συγκεκριμένα στις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη το 2017, είναι ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής Βασίλειος Καπέλιος, ο οποίος σήμερα είναι αντιπεριφερειάρχης της ΝΔ στην Πελοπόννησο, με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα.

Ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, στον διάλογο που έγινε πριν από δύο χρόνια και ο οποίος δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», φέρεται να απειλεί τον πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Μάτι, Δημήτριο Λιότσιο, σε μια προσπάθεια αυτός να μην αποδώσει ευθύνες σε προϊστάμενούς του για τυχόν λάθη και παραλείψεις , υποστηρίζοντας πως αν εμπλέξει προϊσταμένους του στην πρώτη φωτιά στην οποία θα είναι υπεύθυνος, οι ανώτεροί του θα τον αφήσουν ξεκρέμαστο και δεν θα του στείλουν εναέρια μέσα.

Ισχυρίζεται μάλιστα πως αυτό συνέβη το 2017 με τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη. «Θα πούνε στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα... Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (τότε αρχηγός της πυροσβεστικής) - Βασιλειάδη (τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φακέλοι στους Εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά», ισχυρίζεται.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Καπελιός, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Βασίλη Ματθαιόπουλου, διέψευσε τα όσα ακούγονται και τόνισε πως θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής. Μιλώντας στο Open, εκτίμησε πως ο Βασίλης Ματθαιόπουλος διατύπωσε αυτούς τους ισχυρισμούς προκειμένου να ενισχύσει την πίεση που ασκούσε στον πραγματογνώμονα.

Με πληροφορίες από το tvxs.gr.