Βάζουν μάσκες στα προφίλ τους στη ΝΔ για να κρύψουν τις ευθύνες τους

2020-08-24

Της Κατερίνας Μενεγάτου, 

Τι κι αν η πανδημία κυκλώνει όλο και περισσότερο τη χώρα και η διαχείριση της από την κυβέρνηση γίνεται με τρόπο που αντί να καθησυχάζει, αυξάνει περαιτέρω το φόβο και την ανασφάλεια, η ΝΔ παραμένει απτόητη!

Άλλωστε, ο Μητσοτάκης ως άλλος Μωυσής, το βροντοφώναξε στη συνέντευξη του στο CNN, ότι η παρούσα έξαρση ήταν αναμενόμενη, εξαιτίας του ανοίγματος του τουρισμού (!).

Έτσι θεώρησαν ότι την περίοδο αυτή που η πανδημία χτυπάει «κόκκινο» στη χώρα με τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων εδώ και ημέρες, να πανηγυρίσουν για το ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει μια από τις ασφαλέστερες χώρες, καθώς κατατάσσεται 131η στην παγκόσμια κατάταξη κρουσμάτων, προσελκύοντας καθημερινά, παρά τις δυσκολίες, επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Το γεγονός ότι η κατάσταση τόσο στο υγειονομικό πεδίο, όσο και στην οικονομία γίνεται κάθε μέρα που περνάει ολοένα και πιο ανησυχητική για τους πολίτες, δεν φαίνεται να τους απασχολεί, πόσο μάλλον να τους προβληματίζει.

Έτσι, στην Πειραιώς σκέφτηκαν να επιβραβεύσουν για μια ακόμα φορά τον αρχηγό της παράταξης τους, εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα του που είναι πρώτα και πάνω από όλα, η επικοινωνία και όχι η ουσία.

Εφόσον, λοιπόν, όλα πηγαίνουν πρίμα στη χώρα από την πανδημία που όλο και περισσότερο μας δείχνει τα δόντια της, την ανεργία που ολοένα αυξάνεται, τον Ερντογάν να βάζει πόδι για τα καλά στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, το επιτελείο της ΝΔ καλεί όλα τα κομματικά στελέχη και τα μέλη να ανεβάσουν συμβολικά φωτογραφία προφίλ με μάσκα στα κοινωνικά τους δίκτυα. Όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, είναι ο τρόπος ευαισθητοποίησης του κοινού για να αντιπαλέψουν την «έξαρση των fake news και της συνωμοσιολογίας».

Στο πρόσφατο παρελθόν ήταν οι ίδιοι που ξιφουλκούσαν σε fake news και συνωμοσιολογίες για να κάνουν «φτερά» από τις τράπεζες δισεκατομμύρια ευρώ γιατί οι Συριζομαδούροι θα έριχναν τη χώρα στα βράχια. Αντί, όμως, να τη ρίξουν στα βράχια, την έβγαλαν από τα μνημόνια που ετοιμάζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξανά να τη βάλει και άφησαν «προίκα» στα δημόσια ταμεία 37,5 δις ευρώ.

Όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα που στο μεγαλύτερο μέρος προκάλεσαν στη χώρα, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληπτικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους, η επικοινωνία είναι ο μόνος τρόπος να περισώσουν έστω και για λίγο ακόμα την εικόνα τους, προτού τους πάρουν χαμπάρι για τα καλά οι πολίτες.

Αλήθεια, οι δημοσκοπήσεις πότε θα κάνουν ξανά την εμφάνιση τους στις τηλεοπτικές οθόνες με τα θηριώδη ποσοστά υπερ του μεγαλύτερου ηγέτη του εικοστού αιώνα που ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης; Ανησυχούμε, ενημερώστε μας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ