Βάζουν “x” στην κυβέρνηση για τη δεύτερη φάση διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού: Ανεπαρκή τα μέτρα για εργαζόμενους – επιχειρήσεις και όχι στο άνοιγμα των σχολείων λέει το 60%

2020-05-13

Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open ΤV πραγματοποίησε η Alco σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 5 έως τις 10 Μαΐου. H δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Νίκη Λυμπεράκη και αποτυπώνει τι πιστεύουν οι πολίτες για τα μέτρα της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της κρίσης του κορονοϊού. Αν και δίνουν "καλό βαθμό" στην κυβερνητική διαχείριση της κρίσης, στα μέτρα ενίσχυσης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις καθώς και το αλαλούμ με το άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες, ενώ ειδικά για τα Δημοτικά σχολεία θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου. Ειδικότερα, για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή. 

Πηγή thefaq.gr