Βορίδης εναντίον Βορίδη: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης (Video)

2020-06-02

Αναφανδόν υπέρ της καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης τάχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Μάκης Βορίδης, ασχέτως κι αν το Μάρτιο του 2018 έλεγε στην ίδια αίθουσα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετεί την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς».

«Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης αποτελεί πολιτική επιλογή και αυτής της κυβέρνησης. Αν δεν αποτελούσε θα το είχατε ακούσει και θα την είχαμε καταργήσει» είπε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για «την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβέρνηση παρέχει και διευκολύνσεις στους καλλιεργητές. Συγκεκριμένα, είπε πως διευκολύνει στο θέμα του πολλαπλασιαστικού υλικού και το θέμα του ορίου.

Τα λεγόμενα του Μάκη Βορίδη δεν θα ήταν άξια σχολιασμού αν ο ίδιος, δύο χρόνια πριν, δεν κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση για νομοθέτηση της «ανεξέλεγκτης καλλιέργειας χασίς». «Η απάντηση που έχουμε να δώσουμε σε μια κοινωνία που ρημάζεται από τα ναρκωτικά είναι η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς; Ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς, αυτό νομοθετείτε σήμερα» έλεγε επί λέξει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Απ' ό,τι φαίνεται, τα δημόσια έσοδα από τις επενδύσεις στον συγκεκριμένο κλάδο συνέβαλλαν τα μέγιστα για να αναθεωρήσει ο υπουργός, φτάνοντας μέχρι και το σημείο των διευκολύνσεων.

Ο άλλοτε γραμματέας της ΕΠΕΝ διατηρεί ακόμα την ομιλία του στην προσωπική του ιστοσελίδα.